REKLAMI GEÇ

Yumurta ihracatında bir numarayız

Abalıoğlu Yem Soya A.Ş. Satış Pazarlama Direktörü Göksel Özler, Türkiye’nin yumurta ihracatında ilk sırayı aldıklarını belirtti. Özler, bu yıl ilk 9 ayda, 3 milyon dolar ihracat yaptıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 27 Eylül 2007 Perşembe, 00:00

Türkiye’de yumurtacılık sektörü ihracatta rekora koşuyor. Türkiye, 2007 yılının Ocak-Ağustos döneminde 36 milyon 748 bin 583 dolarlık yumurta ihracatına imza attı. Türkiye’nin yumurta ihracatında ilk sırayı alan firma ise Abalıoğlu Yem Soya Tekstil San. A.Ş. Firma, bu yılın ilk 9 ayında, geçen senelerdeki ortalama ihracat rakamını çoktan aştı.

3 milyon dolarlık yumurta ihracatı yaptılar

Abalıoğlu Yem Soya Tekstil San. A.Ş. Satış Pazarlama Direktörü Göksel Özler, Türkiye’de yumurta ihracatında firma bazında ilk sırada yer aldıklarını söyledi. Özler, “Bu yıl Ağustos ayı sonu itibariyle 30 milyon adet yumurta ihraç ettik. İhracatımızın yüzde 90’ını Irak’a yüzde 10’unu İsrail’e yaptık. Lezita markasıyla, Ağustos ayı sonu itibariyle 3 milyon dolarlık yumurta ihraç etmiş olduk. Üretim bakımından da Türkiye’nin üçüncü firmasıyız” dedi.

İhracat ve üretim hedefi büyüdü

İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı Türkiye’nin ilk 500 firması sıralamasında da 219. sırada yer alan Abalıoğlu Yem, üretim ve ihracatta hedef büyüttü. Bu yıl 160 milyon adet yumurta üretmeyi planladıklarını belirten Özler, “Gelecek yıl 220 milyon yumurta üretmeyi ve 80 milyon adedini de ihraç etmeyi hedefliyoruz. Yeni kümeslerin inşaatına başlandı. Bu sene de ihracatta 40 milyon adedi buluruz” diye konuştu.

İlk 9 ayda geçen senenin ihracat rakamını geçtiler

Bu sene, ayda 4-5 milyon adet yumurta ihracat ettikleri zamanın olduğunu ifade eden Özler, “Bu sene ihracatta rekor kırdık. Daha önceki senelerde ortalama 2 milyon dolarlık ihracat yapıyorduk. Bu sene, ilk 9 ayda, geçen senenin ihracatını, 3 milyon dolarlık ihracat yaparak geçmiş olduk” dedi. Özler, ihracattaki bu yükselişte, Irak’ta savaş olması nedeniyle orada üretim yapılamaması ve Türkiye’nin bu ülkeye yakınlığının etkisi olduğunu söyledi.

Hijyenik üretim

Lezita yumurta, Denizli ve İzmir’de kurulu ülkemizin en ileri teknolojiye sahip kümeslerinde üretiliyor. Veteriner hekimler tarafından sürekli kontrol altında tutulan kümeslerden sağlıklı ve hijyenik şartlarda yumurta elde ediliyor. Tam bir entegrasyon içinde Abalıoğlu Yem Tesisleri’nde üretilen özel yemlerle beslenen tavuklardan elde edilen yumurtalar, el değmeden toplanıp tasnif ediliyor. Son kontrolleri yapılan yumurtalar sağlık sertifikalı hijyenik ambalajlarda çiftlikten, günlük olarak tüketiciye sunuluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı