REKLAMI GEÇ

Zeybekci: Çizilen karamsar tablo manipülasyondur

Zeybekci: Çizilen karamsar tablo manipülasyondur

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ekonomik verilerin tamına yakınında iyileşme olduğunu savunarak, buna rağmen kasıtlı olarak Türkiye ekonomisi içinkaramsar bir tablo çizildiğini, yapılanın bir manipülasyon olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2015 Pazartesi, 17:10

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yaptığı açıklamada, ekonomi üzerinde son zamanlarda yapay olarak bir ortam yaratılmaya çalışıldığını, ancak seçim kararıyla birlikte koalisyon formüllerinin de yarattığı belirsizliğin ortadan kalktığını kaydetti.

“Ekonomik verilerin tamına yakınında iyileşme varken, Türkiye ekonomisi için çizilmeye çalışılan karamsar tablo kasıtlı bir manipülasyondur” diye Zeybekci, şöyle devam etti:

“Evet, kur ve faizde istemediğimiz bir artış var ama bu beklediğimiz bir artış. Kur ve faizdeki yükseliş hareketi Türkiye’nin ekonomik gerçeklerini kesinlikle yansıtmıyor. Ekonomimizin tüm aktörlerinin bilmesini isterim ki; ekonomiye ait verilerimizde bu yıl yaşanan dalgalanmanın çok büyük kısmı yurtdışı etkiler kaynaklı. İşte bu nedenle göreve geldiğimizden beri ifade ettiğim gibi, piyasalar kendi dengesini bulacaktır. Piyasada manipülasyondan kaçınan samimi yatırımcıların ve kamuoyunun şunu göz ardı etmemesi gerekir: Ekonomimiz 2014’te önceki yıldan daha iyi durumdaydı; 2015’te de 2014’ten daha iyi durumdayız.”

Faiz ve kurdaki gelişmeleri “siyasi ve manipülatif aksiyonların sonucu” olarak nitelendiren Zeybekci, “Ekonomimizde hiçbir yapısal soruna dayanmayan, küçük bir kısmı son günlerdeki yoğun siyasal ortam ve terör gelişmelerine, büyük kısmı ise küresel gelişmelerden kaynaklanan kur hareketliliğine faiz artırımı ile çare bulduğunu söyleyenlerin gerçek niyetleri bellidir” dedi.

Yorumlar

Yatırımcı   -  Bağlantı 25 Ağustos 2015, 09:31

Bir ülkenin ekonomi bakanı yakın gelecek hakkında güvence verdiği zaman ciddiye alınması gerekir. Buna göre yatırımcı kabul edilebilir bir risk altında kredi alır işletmesini büyütür. Kriz çıkarsa dürüst yatırımcıyı yalnız bırakmayacaksınız değil mi?

horozkentli   -  Bağlantı 24 Ağustos 2015, 17:45

pardon sayın Bakan çizilen tablo manipulasyon diyorsunuz. Olumlu tarafı var mı güneydoğu ve doğu anadolu tam bir mahşer yeri ekonomi deseniz yerle bir olmuş durumda € ve $ rekor üstüne rekor kırıyor bence siz çizilenlere değilde verilere imkbye bakın

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı