REKLAMI GEÇ

Zeybekci kendisi için ‘baştan aşağı hatadır zaten’ dedi

Zeybekci kendisi için ‘baştan aşağı hatadır zaten’ dedi

AK Parti Denizli Milletvekili ve Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci, kendisine teşekkür etmek için verilen yemekte helallik isterken ilginç yorumuyla dikkati çekti. Hataları kusurları olduğunu belirten Zeybekci, “Hatalarımız kusurlarımız olmuştur. Nihat Zeybekci baştan aşağı hatadır zaten. Ama bu hataların, kusurların hiçbirisi bilerek ve kasten değildir” ifadesini kullandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ocak 2016 Cumartesi, 09:34

Osman Nuri BOYACI-Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)

Denizli’de 22 meslek odası ve sivil toplum kuruluşunun üye olduğu Denizli Tüccarlar Sanayiciler ve İşadamları Platformu, 61, 62 ve 63. hükümetlerde Ekonomi Bakanı olarak görev yapan AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci onuruna teşekkür yemeği düzenledi. Anemon Otel’de düzenlenen yemeğe Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ak Parti Milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan oda başkanları, belediye başkanları, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve üyeleri katıldı.

Yemekte Platform Sözcüsü Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ile diğer oda başkanları söz olarak Nihat Zeybekci’nin İhracatçılar Birliği Başkanlığı’nda, Denizli Belediye Başkanlığı’nda ve Ekonomi Bakanlığı’nda kente kazandırdığı hizmetleri anlatıp teşekkür etti.

Zeybekci de, yaptığı konuşmada yine ilginç bir benzetmede bulundu. Ekonomi Bakanlığı döneminde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, çocukluk fotoğrafının altına “Bu halimizle gurur duyuyoruzdan kastım yırtık donlu çocuk Nihat’dır. Her halimize hamd olsun” yazan Zeybekci, bu kez de esprili bir dille kendisi için “Nihat Zeybekci baştan aşağı hatadır zaten” ifadesini kullandı.

“TÜM HAKLARIM ANAMIN AK SÜTÜ GİBİ HELAL OLSUN”
61, 62 ve 63. hükümetlerde Ekonomi Bakanı olarak görev yapan, 1 Kasım seçimlerinin ardından bakan olarak atanmayan Milletvekili Nihat Zeybekci ise, kendisi için teşekkür yemeği düzenlenmesine teşekkür ederek, siyasette ne yaptıysa Denizli için yaptığını söyledi.

Siyasete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği ve talebi üzerine girdiğini söyleyen Nihat Zeybekci, “Biz bir işin başına geçtik mi ölümüne geçeriz. ‘Allah, Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun’ diyorum. Bu şehirle ilgili bu hizmetle ilgili ne güzel söz söylediyseniz onun altında onun imzası vardır” dedi.

“MEZARIM DENİZLİ’DE OLACAK”
Hataları kusurları olduğunu belirten ve helallik isteyen Zeybekci, “Hatalarımız kusurlarımız olmuştur. Nihat Zeybekci baştan aşağı hatadır zaten. Ama bu hataların, kusurların hiçbirisi bilerek ve kasten değildir” diyerek, şöyle devam etti:

“Benim sizlere ve şehre hakkım geçtiyse ki zannetmiyorum, anamın ak sütü gibi olsun. Sizlerin de hakları varsa helal edin. Birbirimize haklarımız mutlaka geçmiştir insan olarak. Allah bizi kamu kaynaklarıyla, 80 milyonun hakkına el atmış, helalleşememe gibi bir dertle baş başa bırakmasın. 2004’de ‘Denizli hak ettiğini alacak, Türkiye’nin parlayan yıldızı, dünya şehri olacak, siyasetin lider şehirlerinden biri olacak’ dedik. Denizli bugün siyasetin lider şehirlerinden biri haline geldi. Artık kabine Denizli’siz kurulmuyor. Hedefimize ulaştık. Bu kardeşinizin bundan sonra istediği bir şey var. Denizli’ye yatırım yapmaya devam edeceğim. Ben bu şehirde yaşamaya devam edeceğim, mezarım bu şehirde olacak. Hakkımızdaki tevatürleri de duyduk tabi ki. Sizin bilmediğiniz, olmaz dediğiniz hiçbir şey gerçekleşmedi. Bu şehirde gayrimenkul değerlenmesin diye yatırım yapmadım. 7 yılda bir kuruş belediye başkanı maaşı almadım, tüm seyahatler dahil olmak üzere kendi cebimden verdim. 80 milyonla helalleşmekle sıkıntı olmasın diye. Biraz canım yanıyor da ondan anlatıyorum. Ben sizin kardeşinizim. Bundan sonra bu şehirde yatırıma istihdama ihracata devam edeceğim. Bu bir jübile son gibi algılanmasın. Bu millete hizmet etmek istemenin bin bir türlü yolu vardır. Bu millete hizmet etmeye devam edeceğiz.”

bakan-ramazanoglu-bakanliktan-4-sehir-12-ilcenin-ihtiyaclarini-kontrol-etmeden-ayrilmiyorum-ic

“KENDİMİZLE YARIŞARAK İLERLEMEYE DEVAM EDİYORUZ”
Yemeğe Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci konuşurken gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli’nin artık siyasette de söz sahibi olduğunu, AK Parti iktidarlarında Denizli’nin 3 kez bakanlık üstlendiğini söyledi. İş dünyasından proje üretmelerini isteyen Bakan Ramazanoğlu, “Denizli üreten bir şehir. Biraz önce bakanımızın siyasete katılın ve ülkeye sahip çıkın derken ben de aynen katılıyorum. Siyasete katılmak lazım. Siyaset demek, ülkede söz sahibi olmak demek. Bu çorbada benim de tuzum var demek, çalışmak demek. Denizli bu sorumluluğu almış bir şehir. AK Parti iktidarı döneminde bu şehrimiz 3 bakana sahip oldu. Bilmiyorum var mı başka bir şehir? Topuklarımızın altında ateş var gibi koşuşturarak bu görevi yerine getiriyoruz” diye konuştu.

Yemeğin sonunda 22 oda ve dernek başkanı Nihat Zeybekci’ye Gürlek’te adına oluşturulan 200 fidanlık Hatıra Ormanı’nın sertifikasını takdim etti. Bakan Ramazanoğlu ve AK Parti milletvekilleri yemeğin ardından partilerinin toplantısına katılmak için Afyon’a gitti.

Yorumlar

KADİR   -  Bağlantı 9 Ocak 2016, 13:16

Sayın Ekonami Bakanım Nihat ZEYBEKÇİ siz her zaman gönüllerdesiniz ve başımızın üstündesiniz.Bu Denizli’yi Denizli yapam Nihat ZEYBEKÇİ’dir bu deniziye olan sevdanızdır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı