REKLAMI GEÇ

Zeybekci’den Eximbank müjdesi

Zeybekci’den Eximbank müjdesi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci bugün parti binasında Eximbank’tan reeskont kredi kullanan ihracatçıların TL ile geri ödeme yapabileceklerini kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2018 Cumartesi, 15:04

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’de Ak Parti İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, Türk Eximbank üzerinden reeskont kredi kullanan ihracatçılara döviz kurunun sabitlendiği müjdesini verdi.
Bakan Zeybekci, 25 Mayıs ile 31 Temmuz arasında vadesiz reeskont döviz kredilerinin TL olarak ödenmesi imkanı getirildiğini ve kurun salitlendiğini belirterek, “İhracatçılarımız için ABD doları için 4,20, Euro için 4,90, İngiliz sterlini için 5,60 olarak kurlar sabitlendi” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, seçim çalışmaları için geldiği Denizli’de Ak Parti İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Ak Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan ile milletvekili adaylarının da katıldığı toplantıda açıklama yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatçılara, Türk Eximbank aracılığı ile kullandıkları yabancı para cinsinden kredilerde döviz kurunun sabitlendiği söyledi.

Merkez Bankası’nın almış olduğu karar ile 25 Mayıs ile 31 Temmuz arasında vadesiz reeskont döviz kredilerinin TL olarak ödenmesi imkanı getirildiğini ve kurların sabitlendiği müjdesini veren Bakan Zeybekci, “İhracatçıların bu tarihler arasında yani kurun yukarıda olma ihtimaline karşı, aşağıda olursa tabi ki ihracatçımız kendisi için avantajlı olan kuru kullanacaktır. ABD doları için 4,20, Euro için 4,90, İngiliz sterlini için 5,60 olarak kurlar sabitlendi ihracatçılarımız için. Bu kurdan almış oldukları reeskont kredileri Merkez Bankası’na daha doğrusu Türk Eximbank’a ödeyebilecekler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı