REKLAMI GEÇ

Zeybekci’den tekstilciye kötü haber

Zeybekci’den tekstilciye kötü haber

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizlili sanayici ve işadamlarıyla bir araya geldi, teşviklerle ilgili bilgiler verdi. 150 milyarlık ihracatın yüzde 1’inin ihracat teşvikleri için ayrılacağının müjdeleyen Zeybekci, Türkiye’nin geleceğini garanti altına alacak 8-9 sektör ile ilgili yatırımlara da güçlü destekverileceğini belirtti. Ancak, yatırım teşviklerinden tekstil ve konfeksiyon yararlanamayacak. Düzenleme, ekonomisinin bel kemiğini tekstil ve konfeksiyon oluşturan Denizli için kötü haber oldu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 24 Eylül 2016 Cumartesi, 17:39

Polis Evi’nde düzenlenen istişare toplantısına, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Milletvekilleri Şahin Tin, Sema Ramazanoğlu, Cahit Özkan,Büyükşehir Belediye başkanı Osman Zolan, Sanayi ve Ticaret Odası ile Ticaret Borsası yöneticileri, işadamları, dernek temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin başkanları katıldı.

denizli-ekonomi-bakani-zeybekci-yatirim-tesvikleri-ic-2

ZEYBEKCİ’DEN MOODY’S ELEŞTİRİSİ
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu “Baa3″ten “Ba1″e çekmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Türkiye’nin ekonomik rakamlarına baktığımızda birçok Avrupa ülkesinde daha iyi durumda olduğumuzu görürsünüz. 2008 krizi den bugünü kadar istihdam sayısı yüzde 33 artırdı. Toplam Avrupa 4 milyon ekside daha. Türkiye’nin 27 çeyrektir ortalamasına aldığımızda büyüme oranımız yüzde 5. Bütün bu sayılar Avrupa ülkenin 25’inden daha iyi durumda. Kamu kaynaklarının kullanılması, cari açık, iç ve dış borçlanmamız da bir çak AB ve Avrupa ülkesinden daha iyi durumdayız. Ya gözleri görmüyor ne de anlamak istemiyor. 15 Temmuz başka bir ülkede yaşanmış olsaydı, başka bir Avrupa ülkesi bu ihaneti yaşasaydı aylarca bankalar açılmaz, yıllarca faiz oranları dengelenmez, borsaları darmadağın olurdu” dedi.

denizli-ekonomi-bakani-zeybekci-yatirim-tesvikleri-ic-4

BİRLİK VE BERABERLİK RUHUMUZDA KOPMA VAR
Zeybekci, 2004 yerel seçimlerinden önce kurulan Denizli Platformu’nun fonksiyonunu biraz kaybettiğini belirterek, “26 oda, dernek, birlik ve vakfın içinde olduğu, Denizli dendiğinde bir araya gelen platform vardı. Ortak sevdası, meselesi Denizli idi. Bu platformun Türkiye’de başka hiçbir ilde örneği yok. Çok fonksiyoneldi. Ama bugün birazcık bizimde ihmalimizden kaynaklanan birlik ve beraberlik ruhunda kopma olduğunu gördüm. Ama bu platformu yeniden canlandırmamız ve Denizli sorunlarını, sevinçlerini, başarılarını bu platforma görüşmeliyiz. Ben size her ay toplanmayı tavsiye ediyorum. Ben olmaz isem Vali başkanlığında bir araya gelinmesinden yanayım” diye konuştu.

denizli-ekonomi-bakani-zeybekci-yatirim-tesvikleri-ic-1
YATIRIM TEŞVİKLERİNİ ANLATTI
Bakan Zeybekci, Denizlili işadamlarına ihracat ve yatırım teşvikleri ile ilgili bilgiler verdi. 2015, 2016 yılında 1 milyar olan ihracat teşvikinin 2017 yılında minimum 3 milyar olarak belinlendiğinin müjdesini veren Bakan Zeybekci, yatırım teşviklerinde ise Denizlilileri üzdü.

Bakanlar Kurulu’nun belirlediği ve Türkiye’nin geleceğini garantileyen stratejik sektörlere yatırım teşviği verileceğini, ancak bunun içerisinde tekstil ve konfensiyon yatırımlarının olmadığını belirten Bakan Zeybekci, “Kore, Almanya ve Japonya’nın uyguladığı kalkınma modelini uygulayacağız. Japonya ve Almanya 1950’lerde Kore ise 1980’lerde uyguladı. Bakanlar Kurulu’nun belirlediği demir çelik, petrokimya, enerji teknolojileri, nükleer, sağlık teknolojileri, savunma teknolojileri gibi 8 veya 9 sektörde yatırımlara güçlü desteklerimiz olacak. Bunların koşulları, nasıl ve kaç yıl destekleneceği konuşulacak. Ama tekstil ve konfeksiyon, otomotiv gibi sektörler yok. Bunu da söylemek zorundayım” dedi.

denizli-ekonomi-bakani-zeybekci-yatirim-tesvikleri-ic-3

“DENİZLİ’NİN SAKİNİ DEĞİL SAHİBİ OLUN”
Vali Ahmet Altıparmak ise konuşmasında, Denizli’de göreve başladığı ilk günlerde, ilin sorunlarını öğrenmek amacıyla işadamlarına anket formu gönderdiğini, ancak geri dönüşümün çok az olduğunu belirterek, “Ben sizlerden Denizli’nin sakini değil sahibi olmanızı istiyorum” diyerek sanayici, işadamları ve STK temsilcilerinden daha duyarlı olmalarını istedi.

denizli-ekonomi-bakani-zeybekci-yatirim-tesvikleri-ic

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı