REKLAMI GEÇ

Denizlili firmalar Evteks’te yer bulamıyor

Denizlili firmalar Evteks’te yer bulamıyor

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkan Yardımcısı Zafer Katrancı, 21 Mayıs’ta açılacak EVTEKS Fuarı’na katılmak için müracaat eden Denizlili katılımcıların “yer olmadığı” gerekçesiyle geri çevrildiğini söyledi.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2014 Perşembe, 12:26

Türkiye’de özellikle tekstil sektörünün dört gözle beklediği CNR EXPO EVTEKS 20. İstanbul Uluslararası Ev Tekstilleri Fuarı,21 Mayıs’ta açılacak. Fuarın açılışını Ekonomi Bakanı ve Nihat Zeybekci yapacak. Fuarın lokomotif kentleri İstanbul, Bursa ve Denizli’den yoğun katılımın olacağı organizasyona yurt dışından da misafirler katılacak.

EN PRESTİJLİ İKİNCİ FUAR
TETSİAD Başkan yardımcısı Zafer Katrancı, EVTEKS 2014’ü denizlihaber.com için değerlendirdi. Katrancı,pek çok ülkede tekstil sektörüne hitap eden fuarların gerçekleştiğine işaret etti. Bu tür fuarlar içinde en dikkat çekici olanın Almanya’da gerçekleşen Heimtekstil Fuarı olduğunun altını çizen Katrancı, “İstanbul EVTEKS Fuarı, sektörde şu anda en dikkat çekici ikinci fuar özelliğini taşıyor. Bir süre sonra Heimtekstil Fuarı’nı da geçeceğini düşünüyoruz. Çin gibi Uzakdoğu ülkelerinde benzer ve daha büyük ölçekli fuarlar yapılıyor ama nezih ortamı bakımından hiçbirisi İstanbul’daki organizasyon kadar dikkat çekmiyor” dedi.

DENİZLİLİ TEKSTİLCİLER GERİ ÇEVRİLDİ
Denizli’de tekstil sektörünün hem Heimtekstil, hem de EVTEKS fuarlarına her zaman ilgi duyduğunu ve katılım gösterdiğini hatırlatan Katrancı, “EVTEKS uluslararası düzeye oturdu. Fuarın ilk kurulduğu yıldan bu yana stant açan, şov yapan Denizlili tekstilcilerimiz bulunuyor. Bu yıl çok daha iyi bir fuar olacağını düşünüyorum. Fakat fuar alanının kısıtlı olması nedeniyle pek çok arkadaşımızın stant açma, fuarda boy gösterme şansı bulamadıklarını da biliyorum. Bu organizasyonda TETSİAD’ın da önemli bir katkısı var. Fuar önümüzdeki yıllarda büyütülürse Denizli’den ve Türkiye’nin dört bir yanından katılım daha da artacaktır. Artık fuar kabına sığmıyor” diye konuştu.

TAM BİR BULUŞMA NOKTASI
Fuarın alıcılar ile üreticileri bir araya getirmesi bakımından büyük önem taşıdığının da altını çizen Katrancı, “Organizasyona katılan firmalar öncelikle prestij için burada yer alıyor. İstanbul, bir Avrupa kenti olduğu için bu fuara yurt dışından katılım da oldukça fazla oluyor. Bu süreçte üreticiler yeni müşteriler ile tanışma, bağlantı kurma şansı yakalıyorlar. Fakat firmaların 15 yıl önceki gibi müşteri bulma şansları yok. Artık herkesin müşterisi paylaşıldı. Piyasada çok fazla firma var. Bunlar da üreticileri zorlayan yönleri” dedi.

ic-1

FRANKFURT’TA TANITILDI
Bu yıl 20. kez gerçekleştirilen İstanbul Uluslararası Ev Tekstilleri Fuarı 21 – 25 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak. CNR Holding tarafından organize edilen fuarın ilk lansmanıAlmanya’nın Frankfurt şehrinde yapıldı. 160 bin metrekare alan üzerinde kurulacak fuarın tanıtımı bu yıl ilk kez yurt dışında gerçekleşti. TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalı’nın da katıldığı tanıtımda, fuar organizasyonunda 1,5 milyar dolar iş hacminin oluştuğu kaydedildi.

150 BİN PROFESYONEL ZİYARET EDECEK
Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Çin, Mısır, Fransa, Yunanistan, Hindistan, İtalta, Lübnan, Fas, Polonya, Pakistan, Rusya Federasyonu, İspanya, Taiwan, İsviçre, Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve ABD’nin katılımcı üyeler arasında yer aldığı fuarı bu yıl tekstil sektöründe uzmanlaşmış 150 bin profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarın dizaynist bölümünde Fransa, İngiltere, Almanya, ABD ve İsviçre’nin dünyaca ünlü desen stüdyoları yer alıyor. Evteks’de yurt içi ve yurt dışından ünlü tasarımcıların katıldığı trend seminerleri de düzenleniyor.

Ev Teks’te ziyaretçiler tül, perde, brode, döşemecilik kumaş, banyo ürünleri, yatak odası ürünleri, masa örtüleri, duvar kaplanmaları ve halıdan oluşan ürün gruplarını görmek mümkün olacak.
Ziyaretçiler fuarın ilk dört gününde sabah 09:00’dan akşam 19:00’a kadar 25 Mayıs’ta ise sadece 17:00’ye kadar ziyaretlerde bulunabilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı