REKLAMI GEÇ

Evteks Denizlili başkanlardan tam not aldı

Evteks Denizlili başkanlardan tam not aldı

EVTEKS 2014, Denizli’nin ekonomi dünyası patronlarından tam not aldı. TOBB Yönetim Kurul Üyesi ve DTO Başkanı Özer, DSO Başkanı Keçeci ve DENİB Başkanı Kocasert, Denizlihaber.com’a geride bıraktığımız Evteks fuarını değerlendirdi. Başkanlar, Denizli’nin adeta şov yaptığı fuara dünyanın dört bir yanından binlerce tekstil alıcısının gelmesinden dolayı memnun.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2014 Salı, 17:03

Denizlihaber.com olarak yakından takip ettiğimiz Evteks 2014, yalnız katılımcı Denizlili firmaların değil, Denizlili firmaları fuarda yalnız bırakmayan oda başkanlarının da yüzlerini güldürdü.

Dünyanın 2. Büyük ev tekstil fuarı olan Evteks, 5 gün boyunca binlerce yabancı alıcıyı İstanbul’da buluşturdu. Denizlili firmaların çıkarma yaptığı Evteks yalnız 20. yılını değil, yoğun ilgi ve katılımla neredeyse Heimtex fuarını da geride bıraktı.

Katılımcıların yüzünü güldüren Evteks 2014 hakkında izlenimlerini Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert’e sorduk. İşte o değerlendirmeler;

TOBB YÖN. KUR ÜYESİ VE DTO BAŞKANI ÖZER
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli’nin fuarda da görüldüğü üzere bir “ev tekstili merkezi” olduğuna vurgu yaptı.
Özer, şöyle konuştu: “Dünyanın en büyük ikinci tekstil fuarı EVTEKS. Fuara katılan arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre, Denizlili firmalarımız her yıl olduğu gibi göğsümüzü kabartan stantlarla EVTEKS’te yerini almışlar. Fuardaki koleksiyonların, her geçen gün katma değerli ürünler olduğu görülmüş. Standlarda firmalarımızın birçok müşterilerinin olduğunu, yeni siparişler almakta oldukları gözlemlenmiş. Ben siparişlerin, üretime döneceğini; bunun da hem istihdamımızı hem de Denizli ihracatını artıracağına inanıyorum. Fuarın ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum.”

Tabiki artık fuarlar, tüm sektörler için gerek pazarlama gerekse tanıtım açısından en önünde ve en aktif olmaya devam ediyor.Dolayısıyla sanayicilerin, iç ve dış fuarlara mutlak surette katılarak hem ürünlerini tanıtmak hem de katıldığı fuardaki müşterileriyle ve hatta rakipleriyle açık açık ticaretle ilgili faaliyetlerini devam ettirmesi gerekmektedir. İşte bu noktada İstanbul’da 20.si düzenlenen Ev Tekstili Fuarı bu kez başta Bakan Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci’nde açılışını yapması, Valimizin belediye başkanımızın ve ilgili tüm sivil toplum kuruluş liderlerimizin de bu farda katılımcı olması nedeniyle Fuarda Denizli bayrağı ve rüzgarı en üst sıralardaydı.

DSO BAŞKANI MÜJDAT KEÇECİ
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizlihaber.com’a yaptığı değerlendirmede Denizli’de ev tekstil sektörü temsilcilerinin yüzde onunun bu fuara katıldığının altını çizdi.

Keçeci, “Denizli’de sektör temsilcilerinin yüzde 10’u yani, 85 firmamızın standıyla katıldığı ev tekstili fuarında, genellikle yurtdışı müşterilerinin yoğun ilgisi ve çokluğu dikkat çekiyor. Özellikle fuara katılan tüm arkadaşlarımız, ziyaretler esnasında ve ziyaretler sonrasında yaptığımız görüşmelerde, fuardan memnun olduklarını dile getirdiler. Fuardan sonra sipariş ve taleplerin yüksek olacağını ifade ettiler. Bu nedenle, fuarda Denizli Bayrağını dalgalandıran şirketlerimizin bir kez daha başarılı bir pazarlama çalışması yaptığını ve neticesinde satışlarımıza yansıyacağını hep birlikte görmüş olacağız” dedi.

DENİB BAŞKANI SÜLEYMAN KOCASERT
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, fuarda yabancı ziyaretçi sayısına dikkat çekti ve DENİB olarak fuarın geri dönüşümünü Denizlili firmaların ihracat rakamlarını takip ederek gözlemleyeceklerini ifade etti.

DENİB Başkanı Kocasert fuarın ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Evteks fuarı Frankfurt’ta düzenlen Heimtextil fuarı ile birlikte, ev tekstili sektörünün en önemli fuarlarından biri. Denizli her sene fuara yoğun katılım gerçekleştiriyor. Şunu söyleyebiliriz ki, fuar her sene kendini geliştiren bir fuar ve fiziki imkanlar müsaade etse belki fuarda açılan stand sayısı iki katına çıkacak. Firmalar açısından bakacak olursak, fuar esnasında mevcut ya da potansiyel müşteriler ile yapılan görüşmelerin ne kadarının somut olarak ticari ilişkiye döndüğünün önemli olduğunu ifade edebiliriz. Bu anlamda fuarı takip eden birkaç haftalık süreç yakından takip edilmeli. Katılan tüm firmalarımızın fuar sonrası süreçte başarılı iş bağlantıları gerçekleştirmelerini diliyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı