REKLAMI GEÇ

41 kere maşallah

Denizli’nin ilk ve tek sermaye şirketi olan Arı Kiremit’i babalarından devralıp, babalarının sürdürdüğü ortaklık ve arkadaşlığı aynı şekilde ikinci kuşakta da koruyan Ali Uslu ile İbrahim Savun, 41 yıllık firmalarını daha da ileri götürmek için çabalıyor.

/ DENİZLİHABER / 16 Haziran 2007 Cumartesi, 00:00

Tekstil sanayisi ile tanınan Denizli’de adeta biz de varız dercesine 41 yıl önce beş yakın arkadaş olan Baki Uslu, İzzet Savun, Saadettin Kıbrıslıoğlu, Ahmet Baban ve Mehmet Uslu tarafından kurulan Arı Kiremit 41 yaşında. Kentin ilk sermaye şirketi, ilk kiremit ve tuğla fabrikası olma özelliğini de taşıyan Arı Kiremit, aradan geçen yıllara rağmen vizyonunu değiştirmeyerek “41 kere maşallah” dedirtiyor. Fabrikanın şu anki sahipleri olan Ali Uslu ve İbrahim Savun, babalarından devraldıkları işletmeyi bu günlere kadar taşımanın haklı gururunu yaşıyor..

“Babamızın izindeyiz”

Babalarının sağlığında öğrenci oldukları için fabrikada hiç çalışmadıklarını söyleyen Arı Kiremit ortaklarından Ali Uslu, daha sonra fabrikanın başına geçerek bugünlere taşıdıklarını kaydetti. Uslu “Fabrikamız, Denizli’nin ilk ve tek sermaye şirketi olduğu gibi ayrıca Denizli’nin ilk kiremit ve tuğla fabrikası olma özelliğini de taşıyor. İşletmemizin kurulduğu yıllarda bizler öğrenci olduğumuzdan dolayı fabrikamızda hiç çalışmadık. Ancak babalarımız vefat ettikten sonra işlerin başında olmamız gerektiğini düşündük. O dönem içinde babalarımızın diğer ortakları da hisselerini satmak isteyince bizler de diğer hisseleri alarak genç yaşlarda işletmenin başına geçtik. Ve o gün bugündür Arı Kiremit’i babalarımızın izinde işletmeye devam ediyoruz” dedi.

“Destek bekliyoruz”

Arı Kiremit’in ilk kurulduğu yıllarda 180 çalışanın olduğunu ancak günümüzde bu sayının 35’e düştüğünü söyleyen ortaklardan İbrahim Savun ise, bu durumun ilerleyen teknoloji ile bağlantılı olduğunu sözlerine ekledi. Savun daha sonra, “Arı Kiremit kurulduğu yıllarda yaklaşık 180 çalışanla üretim yaparken bugünlerde 35 çalışanıyla üretime devam etmekte. Bunun nedeni zamanla ilerleyen teknoloji ve buna bağlı kaliteli makineler. İlerleyen teknolojimiz ile üretim kapasitemizi de 2–3 katına çıkardık. Ancak yine de son yıllarda ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Çünkü gazbeton, ytong gibi karşı malzemeler bizim üretimini yaptığımız kiremit ve tuğla gibi malzemelere olan rağbeti engelledi. Bu da bizlere büyük sıkıntı yaşatıyor. Bir diğer sıkıntımız da yaptığımız üretimin ihracatının yapılamaması. Bu bakımdan Denizlili tüm mimar ve müteahhitleri fabrikamıza davet ediyoruz. Gelsinler ve fabrikamızı gezsinler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı