REKLAMI GEÇ

Abalıoğlu’nun teknoloji atılımı

Abalıoğlu’nun teknoloji atılımı

Teknolojiye yatırım yaparak 2012’de Açık Kart isimli bir şirket kuran ve Türkiye’de ilk kez uygulanan bir sistemle Trafik Elektronik Denetleme Sistemi üreten Abalıoğlu Holding, ilk protokolünü Malkara Belediyesi ile imzaladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2014 Cuma, 08:49

Denizli’nin köklü kuruluşlarından Abalıoğlu Holding’in iştiraki olan teknoloji şirketi Açık Kart A.Ş, ürettiği teknolojiyi satmaya başladı. Danışmanlık ve yazılım projelerini tam entegrasyonla anahtar teslimi sunan Açık Kart A.Ş, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDAS) kurmak için Tekirdağ’ın Malkara Belediyesi ile protokol imzaladı.

Gerçekleştirilen imza törenine; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Nazif Balcı, Belediye Meclis Üyeleri Cem Özkan ile Volkan Soğancılar, Açık Kart Teknolojileri ve Ödeme Sistemleri San.Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri Beril Abalıoğlu Özharat ile Mert Özger ve Kamu Grup Direktörü Coşkun Ağacıklar katıldı.

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, imza törenindeki konuşmasında, “Bu proje kapsamında Malkara´da şehir içine Emniyet Müdürlüğünün tespit ettiği yerlere 60 tane sabit, 16 tane hareketli olmak üzere toplam 76 tane güvenlik kamerası kurulacak. Trafik kazalarının yoğun olduğu kavşaklarda hız ve ışık denetleme sistemi olacak” dedi.

Yurdakul, ilçede seçimlerden hemen önce bir kuyumcu soygunu olduğunu, bu proje sayesinde belediye, emniyet ve Açık Kart’ın kendilerine sunduğu teknolojik altyapı ve hizmetleriyle Malkara’da hem mal hem de can güvenliğinin arttırılacağını söyledi. Projenin Türkiye´de imzalanan ilk TEDES projesi olmasının yanı sıra, gelir paylaşım modeli olması açısından da ilk olduğunu bildiren Yurdakul, gelir paylaşım modelli bu tarz projelerde belediyenin herhangi bir yatırım yapmadan ve yatırım maliyetine katlanmadan, kasasından 1 kuruş dahi çıkmadan tüm yatırımın ihaleyi alan firmalar tarafından yapılarak gerçekleştirildiğini ve böylece hem sahada uygulamaya alınma hızı, hem de belediyeye ek gelir yaratması açısından çok önemli ve doğru bir proje olduğunu belirtti.

Açık Kart Yönetim Kurulu Üyesi Beril Abalıoğlu Özharat ise, 74 yıllık geçmişi olan Abalıoğlu Holding’in halktan aldığını büyüterek halka geri verdiğini, Açık Kart A.Ş’nin kamu ile yerel yönetimlere kaynak ve fayda sağlayacak projelere imza atması ve ilk olmasından onur duyduklarını kaydetti.

Yakın zamanda bu tarz birçok projeye imza atacaklarını anlatan Özharat, Denizli’nin artık sadece sanayi şehri olmadığını, geleceğin akıllı şehir teknolojilieri ile de ön planda olacağını sözlerine ekledi.

Trafik Elektronik Denetleme Sistemleri sayesinde can ve mal güvenliğinin sağlanması, olumsuz olayların önüne geçilmesi, düzenli ve güvenli trafik akışının temin edilmesi, trafik ihlallerinin tespitinin kolaylaşması hedefleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı