REKLAMI GEÇ

Adını marka yapacak

Her hafta renkli bir ismi bilinmeyen yönleriyle sizlere tanıttığımız DENİZLİHABER’in bu haftaki konuğu, genç işadamlarından Uğurlu Oto Cam Yönetim Kurulu Üyesi ve İthalat-İhracat Müdürü Sadık Duman.

/ DENİZLİHABER / 21 Haziran 2007 Perşembe, 00:00

İş dünyasının renkli simalarına yer verdiğimiz DENİZLİHABER’de bu haftaki söyleşimizi, genç işadamı Sadık Duman ile gerçekleştirdik. “Kendimi bildim bileli ticaretin, dolayısıyla iş hayatının bire bir içindeyim” diyen Duman, en güzel günlerini ise askerlik döneminde geçirdiğini söylüyor. Altı ay Hatay’da jandarma olarak vatani görevini yaptığını dile getiren genç işadamı, bu zaman zarfında 75 çocuğa İngilizce öğretmenliği yapmış. Bir arkadaşı ona “SDN” kısa adını takmış.. Çok hoşuna gitmiş. Şimdi genç adambu ismi markalaştırma peşinde…

İş hayatına atılma maceranızı dinleyebilir miyiz?

S.DUMAN: “Aile şirketi olmamızdan ve ailemin ticarette yaptığı her adımda ufak ta olsa kıyısında bulunduğumdan dolayı doğduğum günden bu yana iş hayatının içindeyim diyebilirim. Çocukluğumu ilkokuldan başlamak üzere tatillerde dedemin ve babamın yanında çalışarak geçirdim. Dedem çok iyi bir ticaret adamıydı. Ondan çok şey öğrendim”

Çok küçük yaşta büyüklerinizin yanında çalışmak size neler kazandırdı?

S.DUMAN: “O zaman yaptıklarımın bana neler kazandırdığını elbette fark etmemiş olabilirim. Ama New York’a gidip bu işi yapabileceğim güvenini kendimde gördüm ya, işte o an da geçmişin bana neler kazandırdığını hissettim.”

Sektörünüzde oldukça başarılısınız ve sizde bu firmanın genç isimlerindensiniz. Peki, bundan sonraki hedefler nelerdir?

S.DUMAN: “Rahmetli dedem Hacı Sadık Duman sayesinde çok şanslı bir sektördeyiz. Kullanımı neredeyse her yerde mümkün olan cam sektörü devamlı olarak gelişmektedir. Bizler de bu gelişimin en yakın takipçisiyiz. Şirketimizin 3. kuşak yöneticileri olan ben ve kuzenim Şerafettin Duman, belli noktaları sırtlanmış durumdayız. Bu bakımdan sektörde ailemizin bugünlere getirdiği şirketimizi bizler daha üst seviyelere ulaştırmak istiyoruz. En büyük hedeflerimizden birisi bu”

Yaklaşık 7 aydır askerlik dolayısıyla ticaretten uzaktınız. Askerlik boyunca neler yaşadınız bunlardan bahsedebilir miyiz?

S.DUMAN: “Tabii ki..Askerlik kutsal bir görev. Ben de her Türk genci gibi askerlik görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Belki de hayatımın en güzel günlerini bu dönem içinde yaşadım. Gerek arkadaşlıklar gerekse paylaşma duygusu askerde daha da belirgin bir hale geliyor. Jandarma çavuş olarak göreve başladığım Hatay’da kısa bir zaman sonra iyi İngilizce bilmemden dolayı öğretmen olarak görevlendirildim. Burada 75 tane subay çocuğuna İngilizce eğitimleri veriyordum. Dolayısıyla asker olarak gittiğim Hatay’da bir anda öğretmen olmuştum”

Bu süre içinde dikkatinizden kaçmayan asla unutamayacağınız anılarınız oldu mu?

S.DUMAN: “Elbette oldu. Yıllarca öğretmenlerin, öğrencilerin gizli saklı yaptığı şeyleri görmediğini düşünüyordum. Ancak askerde ben de öğretmen olunca aslında yaşananların böyle olmadığını gördüm. Meğer öğretmenlerimiz bizim yaptığımız her şeyi görüyormuş. Sadece görmezden geliyormuş. Bu nasıl bir duygudur bilemiyorum ama aynı tepkiyi ben de öğrencilerime gösterdim. İşte bu olay benim hayatım boyunca aklımdan çıkmayacak anılarımdan biri…”

Peki, Sadık Duman iş hayatının dışında neler yapar? Ne gibi hobileri vardır?

S.DUMAN: “Askerden yeni döndüğüm için doğrusu daha kendime vakit ayıramadım. Ama genelde işten fırsat buldukça ailemle vakit geçiririm. Tüm aile bireyleriyle zaman geçirmeyi severim. Bunun yanı sıra yüzmek, köpeğim Queen ile vakit geçirmek ve uzun yolda araba kullanmak en büyük hobilerim. Örneğin İstanbul seyahatlerimi hep arabayla yaparım”

Son olarak, şirketinizin dışında kişisel bir hedefiniz ya da hayal ettiğiniz bir proje var mı?

S.DUMAN: “Evet böyle bir projem, hayalim var. Bundan 2–3 yıl önce bir arkadaşım ismimi kısaltarak ‘SDN’ dedi. Bu lakap benim de çok hoşuma gitti ve o andan itibaren ‘SDN’ ismini marka haline getirmeyi hayal ettim. Şu anda bu hayalimi gerçekleştirebilmek için bazı girişimlerde bulundum. Gelecekte SDN ismini bir marka haline getirerek ülkemize ve kentimize faydalı işler yapmayı hedefliyorum”

SADIK DUMAN KİMDİR?

“1980 yılında Denizli’de dünyaya geldi. Servergazi Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra dil eğitimi için Amerika’ya giden Duman, New York Institute of Technology’de eğitimini tamamladı ve iki yıl dil eğitiminden sonra Uluslararası İşletme ve Ticari Yönetim bölümünü bitirdi. Yedi yıl New York’ta yaşadıktan sonra memleketine dönen Sadık Duman,Uğurlu Oto Cam Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve İthalat-İhracat Müdürü olarak görevini başarıyla sürdürüyor.Genç işadamı evli ve bir çocuk babası.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı