REKLAMI GEÇ

Ajanlar aramızda!

Ajanlar aramızda!

Verimliliği artırma peşindeki iş dünyasının liderleri, kendi kuruluşlarını ve rakipleri mercek altına alabilmek için Denizli’de her yaştan, her kesimden ‘Gizli müşteriler’ arıyor.

/ DENİZLİHABER / 18 Nisan 2007 Çarşamba, 00:00

Çalışmayı kabul eden kişilere ait bilgiler, insan kaynakları firmasının bilgi havuzunda toplanmaya başlandı. Sipariş edilen işe en uygun kişi buradaki havuzdan, görev yapacağı firmalara aktarılacak. “Gizli müşteri”,bir çeşit ‘Ajanlık’ yapacak.

İnsanların birbirlerine güvenlerinin azaldığı bir ortamda, denetim de değişik şekillerde yapılıyor. İstanbul merkezli bir araştırma firması, Denizli’deki mağazalarda çalıştırmak üzere, ‘Gizli müşteriler’ arıyor. Bu firma ile çalışmayı kabul eden kişiler, bir çeşit ‘Ajanlık’ işi yapacak. Yaş ve cinsiyet sınırlaması olmayan işte, isteyen herkes çalışabiliyor. Bu araştırma firması ile çalışmayı kabul edenler, mağazaya bir müşteri gibi gidip, mağazanın işleyişi ve elemanların müşteriye karşı davranışını değerlendiriyor. Gerek mağazanın sahipleri tarafından, elemanların çalışmasını kontrol etmek için gerekse rakip firmaların diğer firmaların fiyat ve ürünleri hakkında bilgi alması için kullanılan gizli müşteriler, şu an belki de aramızda. Ancak önemli bölümünün şu an başvuruları alınıyor ve “ajanlar ordusu”nun Mayıs ayı başından itibaren sahaya çıkacağı belirtiliyor.

Bir işi iyi bilmek önemli

Boş vakitlerini değerlendirmek isteyenler, emekliler, öğrenciler, ev hanımları ya da ek gelir elde etmek isteyen herkes, araştırma firmasının ilanı ile bu işte çalışmaya davet ediliyor. Hazır giyim, araba, bilgisayar vs. gibi alanlarda bilgi birikimine sahip olanlar ise gizli müşteri olma konusunda daha avantajlı. Araştırma firmasının tercihi, daha önce araştırma şirketlerinde gizli müşteri olarak çalışmış olan kişilerden yana. Araştırma firması, Denizli’de, denetim elemanı olarak görev yapacak ‘Gizli müşteriler’e cazip ücret, alışveriş avantajları ve cazip hediyeler vaat ediyor. Şu an belki sizin firmanız bir rakip firma tarafından denetleniyor, belki de patronunuz sizi ‘Gizli müşteri’ kanalıyla denetliyor. Gizli müşteriler, bu işten para kazanmanın yanı sıra çeşitli mağazalarda indirimli alışveriş imkanına da kavuşuyor. Yani, bu işten karlı çıkan yine firmalar. Hem, gizli müşteriler yoluyla gerek kendi firmalarını gerekse rakip firmaları inceleyebiliyor hem de indirimli alışveriş te yapsa bir müşteri daha kazanmış oluyor.

‘İş körlüğü’ne dikkat

Gizli müşteriler, daha çok ‘İş körlüğü’ne yakalanmış firmalar için kullanılıyor. Mağazalarına, bir müşterinin gözü ile bakmak isteyenlerin tercihi oluyor gizli müşteriler. Padişahların, halkın kendisi hakkındaki gerçek düşüncelerini ve çalışmalardan memnun olup olmadıklarını kontrol etmek ya da istihbarat sağlamak için Tebdil-i kıyafet ile halkın arasında gezmesine de benzetebiliriz gizli müşterileri. Denizli’de de gizli müşteri uygulaması için eleman arayan araştırma şirketinin bir elemanı, belki de şu an yanınızda, karşınızda….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı