REKLAMI GEÇ

ALKAN 1 DİPLOMAT

Denizli’de herkes onu arabası ve o çok özel plakası ile tanıdı. Gurbetçi bir ailenin beş çocuğundan biri olan Dr. Alkan Bağcı, bilinmeyenlerini ilk kez DENİZLİHABER’e anlattı…

/ DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2007 Cuma, 00:00

Almanya’nın Frankfurt kentinde dünyaya gelen, çocukluğundan beri hayalini kurduğu diplomatlık mesleğinin  peşinden koşturan ve sonunda hayallerine kavuşan Dr. Alkan Bağcı bu hafta DENİZLİHABER’in konuğu..
Zor şartlara rağmen Almanya’da 8 yıl üniversite eğitimi görerek “Uzman Psikolog” ünvanını alan  Bağcı, bu dalda da 11 ödül sahibi. Daha sonra eğitim yaşantısını İngiltere’nin istihbarat okulu olan David 1 Üniversite’nde devam eden Bağcı, ardından bu dalda ilerlemek için bir yıl da İsrail’de eğitim aldı. 13 yıllık eğitim yaşantısını tamamladıktan sonra İngiltere’ye dönerek orada Yeni Zelanda Temsilcisi olarak göreve başladı. İşte; Denizli’de ticareti seçen ve daha çok bu yönüyle tanınan Dr. Alkan Bağcı ile yaptığımız o özel söyleşi;

Öncelikle aracınızdan başlamak istiyorum. “ALKAN 1” ne demek ? Çünkü bunu en az benim kadar pek çok kişi merak ediyor..

A.BAĞCI: “Ben bir diplomat olduğum için aracım da bir diplomat aracıdır. Dolayısıyla plakam da bir diplomat plakası. Plakadaki ‘Alkan’ ismim, ‘1’ ise görevimle ilgili bir koddur”

Peki bu durum sizi hiç rahatsız etmedi mi ?

A.BAĞCI: “Evet, ilk zamanlar oldukça rahatsız etmişti. Çünkü insanlar benim zengin bir ailenin çocuğu ve baba parası yiyen biri gibi görüyordu. Oysa bu plakanın geçmişinde, ardında 13 yıllık üniversite hayatı var. Ben zengin olmadığım gibi babam da zengin değildi”

Türkiye’de ne zamandır diplomatlık yapıyorsunuz ?

A.BAĞCI: “Okulumu bitirdikten sonra bahsettiğim gibi İngiltere’de Yeni Zelanda Temsilciliği yaptım. Türkiye’de de yaklaşık iki yıldır görev yapıyorum. Ayrıca yakın zaman içerisinde de İzmir’de Yeni Zelanda Büyükelçiliği açılacak. Orada Yeni Zelanda Temsilcisi olarak göreve başlayacağım”

Ne kadardır Denizli’desiniz ?

A.BAĞCI: “Eşim Sabiha hanımla tanıştıktan sonra Denizli’ye olan ilgim daha da arttı. Sık sık buraya geliyordum. Daha sonra evlenince tamamen yerleştim ve yaklaşık üç yıldır da Denizli’deyim”

Diplomatlık yaparken ticarete atılmak kararını nasıl verdiniz ?

A.BAĞCI: “Bu kararı tek başıma vermedim. Eşim ve eşimin ailesiyle ortak bir karar verdik. Çünkü eşimin ailesi de Denizli’nin önemli firmalarından Kayalar Tekstil’in sahipleri. Sonuç olarak ticarete atılma kararını aldık. İlk olarak güzellik merkezi açmayı düşünüyorduk. Ama daha sonra Avrupa’daki gözlük markalarıyla bağlantılarımızın iyi olması nedeniyle gözlük işine girmeye karar verdik. Hedefimiz, markamız olan Milano’yu Türkiye çapında herkese tanıtmak. Bu yolda da yoğun çaba sarf ediyoruz. Milano çatısı altında Dünya’nın bir çok önemli ve kaliteli gözlük markalarını bir araya getirdik. Ayrıca sadece bu işte değil diğer sektörlerde de yatırımlarımızı büyütmek istiyoruz ve bunun için araştırma çalışmalarını başlattık”

Son olarak, bir diplomat olarak hangi ülkenin vatandaşısınız ?

A.BAĞCI: “İngiltere Kraliyeti’ne bağlı bir vatandaşlığım var. İngiltere ve Yeni Zelanda şeref vatandaşıyım. Yani Türk vatandaşlığım yok. Ama aslen Türküm. Benim diplomat olmam, başka ülkelerin vatandaşı olmam Türkiye Cumhuriyeti’ne olan saygımı ve sevgimi hiçbir zaman dejenere etmedi. Çünkü ben tam anlamıyla bir Türkiye aşığıyım ve bayrağımı seviyorum”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı