REKLAMI GEÇ

“Bizi tecrübemiz ayakta tutuyor”

Sigorta sektörünün lider kuruluşlarından biri olan, Akdağ Sigorta’nın sahibi ve kurucusu Yaşar Akdağ sektörün gidişatını beğenmeyenlerden. Akdağ, yeni yasadan umutlu olduğunu söylerken, yasanın yürütülmesi konusunda ise bazı şüpheleri olduğunu dile getirdi.

/ DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2007 Cuma, 00:00

Yeni çıkan sigortacılık yasası, sektörün umudunu dalgalandırırken, bazı kesimler de yasanın yürütme aşamasında bir takım düzensizlik ve usulsüzlükler olabileceği görüşünde hemfikir. Uzun yıllar sigortacılık sektöründe hizmet veren işletmecilerin ortak kaygısı ise; mantar gibi çoğalan acentelerin, pazara ortak olması. Piyasalardaki durgunluk yetmezmiş gibi bir de pazar payların bu işletmelerle bölüşmek istemeyen sigortacılar, oldukça dertli görünüyor.

13 yıldır Yapı Kredi Akdağ Sigorta olarak Denizli’de hizmet veren Yaşar Akdağ, piyasalardaki durgunluğun sebebini, halkın elindeki birikmiş parasını ev, araba gibi mallara yatırmasına bağladı.

Denizli gibi sanayi açısından gelişmiş bir şehirde çalışmalarına rağmen bekledikleri verimi alamadıklarını düşünen Akdağ, yılların verdiği tecrübe sayesinde dimdik durabildiklerini de belirtti.. Ülkenin içinde bulunduğu durumun ciddiyetinden bahseden Akdağ, “Ekonomik göstergeler olumlu yöndeymiş gibi gösterilip halkın gözü boyanıyor, ama piyasanın durumu malum. Biz eskiden daha iyi para kazanıyorduk” dedi.

“Yeni yasa son umudumuz”

Yeni yasanın uygulandığı takdirde hizmet kalitesinin artacağını düşünen Yaşar Akdağ, “Bilen bilmeyen herkes bir şekilde bizim pazarımızdan pay almak istiyor. Bu da doğal olarak hizmet kalitesini düşürüyor. Örneğin muhasebecilerin yüzde altmışında acente vardır. Ya da adam beyaz eşya satıyordur ama bir yandan da poliçe kesiyordur. Bu yüzden işlerimiz olumsuz etkileniyor” dedi. Özellikle de büyük şirketlerin sigorta hizmetlerinin, kendi şirketleriyle karşılandığını, bankaların verdikleri krediyle birlikte sigorta hizmeti yapılmasının şart koşulduğunu da iddia eden Akdağ, çıkarılan yasanın bir yerden sonra işlevini yitireceği ve uygulanamayacağını savundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı