REKLAMI GEÇ

BMC’de yok ama 3. köprü ve 3. havalimanında var

BMC’de yok ama 3. köprü ve 3. havalimanında var

Türkiye’nin konuştuğu BMC ihalesinin görüntüleri bir yıl sonra tekrar sosyal medyada dönünce görüntülerdeki detay Denizlililerin dikkatinden kaçmadı. Görüntülerde Denizlili işadamı Oktay Mersin de vardı. Akıllara Oktay Mersin’in “BMC ihalesinde ne işi var” sorusu geldi. Denizlihaber’e konuşan Mersin, BMC ihalesine farklı bir nedenle katıldığını söylerken,asıl bombayı patlattı. Mersin, 3. köprü ve 3. havaalanı inşaatında çok önemli iki iş aldıklarını doğruladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2015 Salı, 14:24

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilmesine rağmen, Ethem Sancak üzerinden yürütülen tartışmalar nedeniyle tekrar gündeme getirilen BMC ihalesi görüntülerindeki bir detay, Denizli’de farklı yorumlara neden oldu.

Son yıllardaki hızlı yükselişiyle dikkat çeken Sadık Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oktay Mersin’in ihalede Ethem Sancak’ın çok yakınında kemeralara yansıması, bir iddiayı da gündeme getirdi. İş dünyası başta olmak üzere Mersin’i o ihalede görenlerin aklına ilk gelen “Sancak’la konsorsiyum kurup, BMC’nin ortağı mı oldu?” sorusuydu.

Ancak Oktay Mersin ile ilgili son dönemlerde konuşulanlar sadece BMC ihalesi değildi. Mersin’in İstanbul’da çok büyük ihaleler aldığı da iş dünyasının kulislerinde dillendiriliyordu. Denizlihaber.com olarak merak edilenleri işadamı Mersin’i arayıp sorduk. Mersin, BMC konusundaki söylentileri yalanlarken, asıl bombayı patlattı. İstanbul’da yapımı devam eden 3. Köprü ve 3. Havalimanı inşaatıyla ilgili iki önemli çalışmayı üstlendiklerini doğruladı.

40 YILDIR BMC’NİN BAYİSİYİZ
“Satışla ilgili ihalede işadamı Ethem Sancak ile aynı fotoğraf karesinde yer almanız, o konsorsiyumun içerisinde Sadık Grubu’nun da bulunduğu şeklinde konuşuluyor. BMC’ye ortak mısınız?” sorumuza Mersin, şu yanıtı verdi:

“BMC’nin satışı bir yıl önce oldu. Alan da Ethem Sancak’ın isim ve soyisminin baş harflerinden oluşan ES Mali Yatırım. Bizim Ethem Bey ve ES Mali Yatırım ile hiçbir ortaklığımız yok. O salonda yer almamın gerekçesi; 40 yıldır BMC bayisi olmamızdan, Çukurova Grubu’nun yaşadığı finans sıkıntılarından Türkiye genelindeki bayilerin zarar görmesinden ve satış sonrası bu alacaklarımızın tahsil edilmesini sağlamaktan dolayıdır. Çünkü bayi alacaklarıyla ilgili üç bayi yetkilendirildi, onlardan birisi de Sadık Grubu olarak bizdik. Benim o salonda bulunmam bayi temsilcisi olmamdan dolayıdır.”

3. KÖPRÜYE AKARYAKIT SAĞLIYORLAR
İstanbul’da Boğaz’a yapılan 3. köprü ile ilgili konsorsiyumda Sadık Grubu’nun yer alıp almadığı sorumuza da Mersin, “Biz, akaryakıt dağıtımında faaliyet gösteriyoruz. Total, Shell ve Petrol Ofisi’nin Türkiye distribütörüyüz. Batıdan doğuya birçok ilde dağıtımımız var. İstanbul’daki 3. köprüyü yapan şirkete de akaryakıt tedarik ediyoruz. Bu da ihale yoluyla değil, şirketin fiyat almasıyla oluyor” karşılığını verdi.

3. HAVAALANINA DA AKARYAKIT
Akaryakıt sektöründe başka dağıtım işi olup olmadığı sorumuz üzerine de Oktay Mersin, Sadık Grubu’nun İstanbul’a yapılan 3. havaalanına da akaryakıt nakliyesi yaptığını, ayrıca madencilik başta olmak üzere birçok büyük şirkete akaryakıt sağladıklarını söyledi.

500 MİLYON LİRA CİRO
Mersin, “bu faaliyetleriyle ilgili yıllık cironuz ne kadar?” sorusunu “500 milyon lira. Bunun 400 milyon lirası akaryakıt sektöründen” diye yanıtladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı