REKLAMI GEÇ

Çaputçu işe girişti Anjea Designer’s Store’u açtı

Çaputçu işe girişti Anjea Designer’s Store’u açtı

DSO’nun düzenlediği girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayan Vildan Çaputçu, Mehmetçik Mahallesi’nde tasarım mağazası açtı.

/ DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2010 Salı, 16:27

Denizli Sanayi Odası’nın, Stockholm Ticaret Odası ile birlikte düzenlediği, ‘Kadın Girişimciliğini Geliştirmek için Denizli ve Stockholm Odaları İşbirliği’ projesine katılan 12 kadından biri olan Vildan Çaputçu, aldığı eğitimin hakkını veriyor. Girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayan Vildan Çaputçu, Mehmetçik Mahallesi’nde, tasarım mağazası açtı. DSO’nun projesinde; ithalat, ihracat, hukuk, vergi, muhasebe, satış pazarlama, iletişim, ürün geliştirme ve marka konularında eğitim alan Vildan Çaputçu, öğrendiklerini uygulamaya geçirdi.

Çaputçu, açtığı Anjea Designer’s Store’u, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın toplantısı ile tanıttı. 14 yıllık ev hanımlığı hayatından sonra, bir arayış içine girdiğini ve bir şeyler üretmek ve üretime destek olmak ihtiyacıyla, 2001 yılında, DEBA’nın desen bölümünde çalışmaya başladığını söyleyen Çaputçu, Anjea Designer’s Store’un doğuşunu şu sözlerle anlattı: “Hayallerimdeki desen teması ile kumaşın birleşmesinin ilgi gördüğünü görmek, benim şevkimi artırdı. Daha sonra yine DEBA’nın Ar-Ge bölümüne geçerek, dokuma üzerinde yaratıcılığımı gösterme fırsatı buldum. DEBA kapandıktan sonra, bir süre hayal kırıklığı yaşamama rağmen, Denizli Sanayi Odası’nın düzenlediği girişimcilik eğitimine katılmam, bana yeniden moral ve hırs verdi. Denizli’de eksikliğini gördüğüm özel ürünlerle bezenmiş bir tasarım mağazası açmak istedim. Burası öyle olmalıydı ki gelen konuklarım, kendisini mağazada değil, bir ev ortamının sıcaklığında hissetmeli, çaylarını yudumlayıp, kurabiyelerini yerken çevrelerindeki tasarımları da inceleme imkanı bulabilmeliydiler. Ve böylelikle, Anjea Designer’s Store ortaya çıktı” dedi.

Mağazanın isminin ne anlama geldiğini de anlatan Çaputçu, “Anjea, miteolojide bolluk bereket tanrıçasıdır. Designer’s Store ise tasarımcıların mağazası anlamına geliyor. Mağazanın adının, hem bolluk bereketi simgelemesini, hem de tasarımcıların ürünlerinin yer aldığını anlatmasını istedim. Mağazanın ismini böyle düşünerek koydum” dedi.

Vildan Çaputçu, mağazada neler bulunduğunu ise şu cümlelerle anlattı: “İntercolor Üyesi-Tasarımcı Ümit Ünal’ın sportif ve farklı ürünlerinin, tasarımlarını deri ile bütünleştiren Simay Bülbül’ün ürünleri, Sertaç Delibaş’ın kadınların ayaklarını süsleyen yüksek ökçeli ayakkabıları, bir kadının başkasında göremeyeceği Janset Bilgin’in takıları, geçmişin kokusunu hala üzerinde taşıyan antika objeler, her bölümde bizleri, ‘acaba bugün ne giymişler’ diye ekran başına bağlayan Aşk-ı Memnu dizisinin tasarımcıları olan Ezra-Tuba Çetin kardeşler ve Gamze Saraçoğlu’nun kıyafetleri ve Anjea markası adı altındaki kendi ruhumu koyduğum bayan ve erkek tasarımlarım var. Kısacası, Denizlili hanımların hakkettiğini düşündüğüm, bir başkasının üzerinde göremeyecekleri, taşıyanın benliğini yansıtacak ürünlerle bezendi Anjea Designer’s Store.”

Mağaza için müstakil bir evi seçtiğini ve gelenlerin kendisini evinde hissetmesini istediğini ifade eden Çaputçu, “Mağazamızda, 50 TL’ye de bin TL’ye de ürünlerimiz var. Abiye de var spor kıyafetler de… Denizli’de özel giyinmek isteyen herkesi, Anjea Designer’s Store’a bekliyorum. Mağazadaki tasarımcıların ürünleri, İstanbul-Nişantaşı’ndaki mağazalarda çok daha yüksek fiyatlara satılıyor ancak tasarımcı arkadaşlarımdan Denizli’ye uygun fiyatlar vermelerini istedim. Herkes burada kendine uygun bir şeyler bulabilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı