REKLAMI GEÇ

Corio, Teras Park’a yaradı

Corio, Teras Park’a yaradı

Corio Türkiye Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özlem, yeni konsepti ve yeni mimarisiyle Ege Bölgesi’nin en büyük outletine dönüşen Teras Park Outlet’in toplam ciro ve giriş sayılarının, Teras Park’ın Corio Türkiye’ye geçmesinden sonra yüzde 20 arttığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 9 Haziran 2010 Çarşamba, 18:14

Corio Türkiye, Mart 2009’da, Teras Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin yönetimini devir almıştı. Corio Türkiye, yönetimi almasından sonra, Teras Park’ın konseptinde ve yaşam alanlarında değişiklik yaptı. 2005 yılında, Akmerkez hissedarlığıyla Türkiye pazarına giren Corio Türkiye, Teras Park’ı bir outlet haline getirdi. Hollanda merkezli Corio, Ege Bölgesi’nin en büyük outleti olan Teras Park Outlet’teki hisselerini, 2009 yılının Mart ayında, yüzde 40’tan yüzde 51’e çıkartarak portföyünü genişletti.

“Cirolar arttı”
Corio Türkiye Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Özlem, Teras Park’a yaptıkları yatırımlarla büyümeye ve iş hayatına katkı sağlamayı sürdürdüklerini belirterek, Teras Park’ın yönetiminin Corio Türkiye’ye geçmesinden sonra, Teras Park Outlet’in toplam ciro ve giriş sayılarında yüzde 20 artış olduğunu söyledi. Özlem, Corio Türkiye’nin yönetimi almasından önce yıllık 5 milyon civarında olan ziyaretçi sayısının, 2009 Mart’ından sonra 7 milyon civarına yükseldiğini söyledi.

Değişime 5 milyon dolar
Corio Türkiye’nin Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Özlem, Teras Park Outlet’te yaptığı basın toplantısında, Teras Park’taki değişim rüzgarlarının, Mart 2009’da yönetimin Corio Türkiye’ye geçmesi ile başladığını belirtirken, yenilenen marka imajı ve konumlamasıyla ilgili bilgi verdi. Özlem, Teras Park’taki değişim için 5 milyon dolar ayırdıklarını ve değişim öncesinde Teras Park’a gelen ziyaretçi profili ile değişim sonrasındaki ziyaretçi profilinin değişim gösterdiğini söyledi. Özlem, “Krizle birlikte, insanlar ekonomik ürünlere yönelmeye başladı. Kaliteden, görsellikten ve müşterilerimizin alıştıkları fiyattan ödün vermeden değişimi gerçekleştirmeye çalıştık” dedi.

“Kaliteyi uygun fiyata sunuyoruz”
Teras Park Outlet’te ziyaretçileri daha iyi ağırlayabilmek, Denizlili ailelerin buluşabileceği, çocukların ihtiyaçları ve beklentilerine cevap veren sosyal yaşam ve eğlence alanları ile daha sıcak bir ortam sunabilmek adına kapsamlı renovasyonlar gerçekleştirdiklerini belirten Özlem, “Yarattığımız outlet konsepti dahilinde, daha önce AVM’lerde yer almayan bazı mağaza ve perakendeciler de Teras Park Outlet’te yerini aldı. Teras Park’taki doluluk oranı yüzde 68’den yüzde 90’a çıktı. Böylece Corio Türkiye olarak, Teras Park Outlet’i bölge halkının kaliteyi uygun fiyata satın alabilecekleri bir AVM’ye dönüştürdük. Kiracılarımızı, en ekonomik ürünleri satan mağazalar haline getirmek için gereken her şeyi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Yaptığımız renovasyonlar ve outlet konseptimizle, Ege Bölgesi’nin en büyük outletine dönüşürken, bölge halkı için sosyal yaşam ve buluşma noktası haline geldik” dedi.

Teras Park, finale kaldı
Nilüfer Özlem, “Aynı zamanda, outlet konseptine geçişimizle beraber düzenlediğimiz kampanyalar ile sektörümüzün en önemli ödüllerinden biri olan ve Uluslararası Alışveriş Merkezleri Derneği tarafından verilen Solal Avrupa Pazarlama Ödülleri’nde, Teras Park Outlet iki dalda finale kalmıştır” dedi

Teras Park’ta neler değişti?
Teras Park’ta yapılan değişikliklerle ilgili bilgi veren Özlem, “İşlevsel bulmadığımız alanlarda değişiklikler yaptık. Bölgede yaşayan insanların ihtiyaçları ve beklentileri ile ilgili yaptığımız araştırmalara göre değişikleri planladık. Örneğin buz pistini kaldırarak, orada sosyal bir alan yarattık. Teras Park’taki soğuk boş koridorları değiştirdik. Bazı mağazaların, bulundukları yerde neden iyi iş yapamadıklarını araştırdık ve bazılarının yerlerini değiştirdik. Kiracılarımızla görüşüp, outlet konseptine uymaları için zorladık ve indirim kampanyalarını destekledik” dedi. Özlem, Yeşil Dünya bölümünde, oturma grupları ve dinlenme alanları, çocukların atölye çalışmaları için masalar ve oyun köşeleri oluşturduklarını, Mavi Dünya bölümünde de fıskiyeli bir havuz yaptıklarını söyledi. Özlem, food court bölümünde de annelerin ve çocukların rahat hareket edebilecekleri özel çocuk yemek alanları oluşturulduğunu söyledi.

Corio, Anadolu’ya açılıyor
Özlem, Corio Türkiye’nin, Bursa, Tarsus ve Malatya’da alışveriş merkezleri açmaya hazırlandığını söyledi. Nilüfer Özlem, “Corio Türkiye, 2010 yılında Bursa’da açılacak olan Anatolium AVM’nin yüzde 100 nihai yatırımcısı. Malatya ve Tarsus AVM Corio Türkiye’nin portföyüne son dahil ettiği projelerdir. Son üç projeyle Corio, Türkiye’de toplam 8 projeye imza attı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı