REKLAMI GEÇ

CSA ‘Vay be’ dedirtti

CSA ‘Vay be’ dedirtti

CSA Holding’in 69. kuruluş yıldönümü kutlamasında, holdinge ait şirketlerde çalışanlar, hazırladıkları projelerle ‘vay be’ dedirtti. 14 projenin katıldığı, Vay Be Proje Yarışması’nda 3 proje ödül aldı.

/ DENİZLİHABER / 23 Haziran 2010 Çarşamba, 17:58

Cafer Sadık Abalıoğlu (CSA) Holding, kuruluşunun 69. yıldönümünü, çalışanları ile birlikte kutladı. Hem bir kuruluş yıldönümü kutlaması olarak hem de yenilikçi projelerin ödüllendirilmesi, kişi ve takımları takdir ve teşvik amacıyla düzenlenen törende, CSA Holding çalışanlarının projeleri ‘vay be’ dedirtti.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program, kokteyl ile başladı. Kokteylin ardından, ödül törenine geçildi. CSA Holding Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Abalıoğlu, değişim ve yenilikçilik üzerine bir konuşma yaptı. Yenilikçilik kavramını ‘yeni fikirleri, değer yaratan çıktılara dönüştürme süreci’ olarak tanımlayan Oğuz Abalıoğlu, “Yenilikçiliğin girdisi; yeni fikirler, üretimi; olgunlaştırma, çıktısı ise ticari değerdir. Ticari değeri olmayan hiçbir fikir, yenilikçilik kavramına girmez” dedi. CSA Holding’in yönetim kurulu ve yürütme kurulu üyeleri başta olmak üzere, iştirak kuruluşlarının yöneticileri ve çalışanlarının katıldığı toplantıda konuşan Oğuz Abalıoğlu, çalışanlara seslendi. Abalıoğlu, “Birlikten kuvvet doğar kavramını unutmamalıyız. 2006 yılından beri sizlerden gelen öneri sayısında düşüş var. Sizlerin önerilerinize ihtiyacımız var” dedi. Oğuz Abalıoğlu, geçen sene ilki gerçekleştirilen proje yarışmasında dereceye giren projelerin yurtdışındaki farklı firmalar tarafından incelendiğini, bunun haricinde, CSA Holding şirketlerinden biri olan Filidea Tekstil’in İtalya’da, tekstil sektörü gibi geleneksel bir sektörde yenilikçi olunabildiğini gösterdiği için, ar-ge yatırımı ödülü aldığını söyledi.

Oğuz Abalıoğlu’nun konuşmasının ardından, CSA Vay Be Proje Yarışması’nın değerlendirme komitesinde yer alan; CSA Holding Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, CSA Holding Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Abalıoğlu, CSA Holding Risk Yönetim ve Denetim Direktörü Aysel Çakmak, CSA Holding Mali İşler Direktörü Cafer Sadık Abalıoğlu, Dentaş Kağıt Sanayi AŞ Teknik Müdürü Mehmet Dilbaz, Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi AŞ Kağıt Fabrikaları Grup Müdürü Ahmet Arpacıoğlu, Er-Bakır Elektrolitik Bakır Mamulleri AŞ Tel Çekme Şefi Selim Öznalbant, Filidea Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ Üretim ve Makine Bakım Yönetmeni Arif Koyun’a teşekkür plaketlerini, CSA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu ve CSA Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Abalıoğlu verdi.

Daha sonra, CSA Holding şirketlerinden, yarışma komitesine teslim edilen 14 adet proje tanıtıldı ve projelere emek verenlere teşekkür plaketi sunuldu. CSA Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Abalıoğlu, “Abim Ali Abalıoğlu ile birlikte 44. iş yılımız. Ne yaparsa insan yapıyor. Farkı yaratan da insan. İnsana fırsat verdiğin zaman, o insan daha çok yaratıyor. Tüm katılımcı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. İsmet Abalıoğlu, CSA Holding çalışanlarına verdikleri DOÇEV sertifikalarının da kısa süre içerisinde ormana dönüştürüleceğini söyledi. CSA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu ise sürekli gelişebilmenin, sürekli yenilikçilik, araştırma ve geliştirme ile mümkün olduğunu belirterek, “Hiçbir şeyden korkmuyoruz. Gelecek, tüm şirketlerimizle bizimdir. En iyisini yapacağız ve sürekli yenileneceğiz” dedi.
Daha çok satış, daha çok karlılık
Ali ve İsmet Abalıoğlu kardeşler, daha sonra proje yarışmasında 3’üncü olan Filidea Tekstil’in Lambscot ve Linea Ürün Geliştirme Projesi’ni hazırlayan; Arif Koyun, Bekir İncekara, Ömer Tanınmış, Barkın Dönmez, Yıldıray Çal, Konca Üzümlüoğlu, Murat Menteşoğlu, Ramazan Balcı, Durmuş Gencer ve Ahmet Yörük’e, üçüncülük ödülü olan 5 bin TL’lik çeki verdi. Ürün geliştirme alanında önemli bir çalışma olan proje ile Filidea Tekstil, hem daha fazla satış miktarını hem de daha fazla karlılığı yakaladı.

İkinci, Dentaş Ambalaj’dan
Yarışmada, Dentaş Ambalaj’ın, Ömer Eğilmez, Bayram Çetinkaya ve Başar Helvacı tarafından hazırlanan, Sipariş Yönetim Sistemi Projesi ikinci seçildi. CSA Holding Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Abalıoğlu, projeyi, şirketin karlılığının en büyük sebeplerinden biri olarak gösterdi ve “Mevcut bilgileri, yenilikçi sipariş açısıyla devreye sokarak, karlılığı artırdılar” dedi. Projeyi hazırlayanlara 15 bin TL ödül verildi.

Kalite ve satılabilirliği artıran proje birinci
Yarışmanın birincisi ise Dentaş Kağıt’ın, Kalıp Tasarımında Farklı Bir Yaklaşım Projesi oldu. Mehmet Dilbaz, Engin Sarıkaya, Artunç Alptekin, Muhammet Bulut, Sedat Akça, Sadettin Çömlek ve Barış Avcı tarafından hazırlanan proje ile ürünlerin kalıp ve üretim maliyetleri düşürüldü ve ciddi maliyet avantajları sağlandı. Proje ile bu şekilde, plastik ve polistren gibi petrol türevlerinin, ucuz hammaddeli rakip ürünler karşısında satılabilirliği ve ilave kesme işlemi olmaksızın son ürün kalitesi artırıldı. Yarışmanın birincilerine 50 bin TL’lik ödülleri Ali ve İsmet Abalıoğlu tarafından verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı