REKLAMI GEÇ

Denizli’ye 2010’da 10 milyon dolarlık yatırım

Denizli’ye 2010’da 10 milyon dolarlık yatırım

Kentgaz Genel Müdürü Işık Deniş, Denizli’ye, 2010 yılında 10 milyon dolarlık daha yatırım yapacaklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2010 Perşembe, 16:17

Denizli’de doğal gaz dağıtımını yapan Kentgaz’ın genel müdürü Işık Deniş, Energaz Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Direktörü Arda Beştaş ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı yaptı. Kentgaz Genel Müdürü Deniş, toplantıda, Denizli’ye 2010 yılında yapacakları yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

2010’da 9 mahalleye yatırım
Hedeflerinin, Denizli’nin tamamını doğal gaza kavuşturmak olduğunu söyleyen Deniş, “Şimdiye kadar Denizli’ye 40 milyon dolarlık yatırım yaptık. 2010 yılında da 10 milyon dolarlık daha yatırım yapacağız. Bu sene Saraylar, 15 Mayıs, Topraklık, Sırakapılar, Akkonak, Karaman, Selçuk Bey, Çakmak ve Bahçelievler Mahallelerine yatırım yapacağız” dedi.

“Bizim yüzümüzden
yeniden kazı yapılmayacak”
Geçen sene ekonomik krizin de etkileri ile yatırımlarda bir azalma olduğunu, buna rağmen 2009’da Denizli’ye 6-7 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirten Deniş, “Bu dönemde, Denizli Belediyesi’nin de alt yapı çalışması yapması sebebiyle, daha çok gözden uzak bölgelere, Umut 2-3’lerin bulunduğu bölgeye, Servergazi’ye, Yenişehir’e, yatırım yaptık. Denizli Belediyesi üst yapı çalışmalarına başlamadan önce, alt yapı çalışmalarının bitirildiği yerlerde biz de yatırımlarımızı tamamlayacağız. Yani alt yapı çalışmalarının tamamlandığı yerlerde, bizim çalışmalarımız nedeniyle yeniden kazı olmayacak” dedi. Deniş, Denizli Belediyesi’nin alt yapı çalışmaları nedeniyle, doğal gaz hatlarında 260 noktada hasar meydana geldiğini de söyledi.

“Abone sayısı 100 bini geçecek”
Denizli’de, Mayıs 2010 itibariyle, 104 bin dairenin önüne doğal gazı getirdiklerini, 75 bin bağımsız bölümde de doğal gaz bulunduğunu söyleyen Deniş, “Yeni yatırımlarla birlikte abone sayımızın 100 bini geçmesini bekliyoruz” dedi.

Abonelikte taksit fırsatı
Doğal gaza abonelikte 6 taksit fırsatı da sunduklarını hatırlatan Deniş, “Abone olmak isteyenler, 149 dolar+KDV olan abonelik bedelini, 6 taksitte ödeyebilecek. Toplu aboneliklerde de çeşitli kampanyalar yapıyoruz. Ayrıca doğal gaza dönüşüm için de uzun vadeli bir kredi paketi hazırlığı içindeyiz. Önümüzdeki günlerde bunu da kesinleştireceğiz” diye konuştu.

Yıllık maliyet 505 TL
Doğal gazın, diğer yakıt türlerine göre daha ucuz olduğunu da savunan Kentgaz Genel Müdürü Işık Deniş, “Hesaplamalarımıza göre; Denizli’de 2009 Mayıs ayından, 2010 Nisan ayına kadar, doğal gazı merkezi sistemle kullanan, 120 metrekarelik bir dairenin ısınma, pişirme ve sıcak su maliyeti yıllık ortalama 505 TL. Bu da aylık ortalama, 45 TL’lik bir ücrete tekabül ediyor. Doğal gaz, diğer yakıtlara göre çok ekonomik” dedi. Deniş, doğal gaz ücretine önümüzdeki günlerde herhangi bir zam beklemediklerini, hatta Rus gazı nedeniyle, indirim bile yapılabileceğini söyledi.

“Doğal gaz şu an zorunlu değil”
Mahalli Çevre Kurulu’nun, doğal gaz kullanımını zorunlu tutması ile ilgili kararının mahkemelik olduğunun ve Danıştay’ın bu kararı bozarak, kararı yeniden yerel mahkemeye gönderdiğinin hatırlatılması üzerine Deniş, “Bu karar bizi doğrudan etkileyen bir karar değil. Zorunluluk, insanlarda bir tepkiye neden oluyor. Ama bu kararın, bizim abone sayımızda ciddi bir etkisi var. Ancak şu anda, Danıştay, konuya ilişkin Mahalli Çevre Kurulu’nun aldığı kararı durdurdu. Mahalli Çevre Kurulu, önümüzdeki günlerde, doğal gazın geçtiği yerlerde, katı ve sıvı yakıt yakmanın yasak olduğuna dair bir karar alabilir. Çünkü Denizli’nin önde gelenleri, Denizli’de hava kirliliğini bitirmek için doğal gaz kullanımının şart olduğunu söylüyor” dedi.

“Sanayide doğal gaz kullanımı düştü”
Deniş, geçen yıl Denizli’de konutlarda, 70 milyon metreküp doğal gaz kullanıldığını, bu sene de BOTAŞ ile 70 milyon metreküp üzerinden anlaşma yaptıklarını söyledi. Deniş, “Geçen yıl, 70 milyon metreküp kadar da sanayide doğal gaz kullanıldı. Sanayide doğal gaz kullanımı, 2006’da 120 milyon metreküpken, 2009’da 70 milyon metreküpe düştü. Bu düşüş, yoğun olarak 2008’de başladı. Sanayi tesisleri, ekonomik kriz nedeniyle, doğal gaz yerine kömür kullanmayı tercih etti” dedi. Deniş, Denizli’de doğal gaz temini konusunda herhangi bir sıkıntı olmayacağını da söyledi. Deniş, “Arzla ilgili bir sıkıntı yok. Bir sıkıntı olması durumunda, Denizli’ye hem İzmir hem de Konya tarafından doğal gaz verilebilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı