REKLAMI GEÇ

Denizli’yi ümitlendiren Japon heyet

Denizli’yi ümitlendiren Japon heyet

Japonya’nın 6 büyük firmasının genel müdür ve satın alma müdürlerinden oluşan heyet, ikili iş görüşmelerinde bulunmak için Denizli’ye geldi. Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, ziyaretin Denizli-Japonya ticaret hacmini artırmak için önemli bir adım olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2013 Cuma, 15:33

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)
Denizli İhracatçılar Birliği’nin kısa adı URGE olan Tekstil Sektörünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Ekonomi Bakanlığı’nın da desteğiyle Japonya’nın altı büyük firmasının genel müdür ve satın alma müdürleri ikili iş görüşmelerinde bulunmak üzere Denizli’ye geldi.

DENİB’in ev sahipliğinde kentte ev tekstili ve konfeksiyon ağırlıklı olmak üzere mermer ve kablo fabrikalarını gezecek olan heyet, 20 Denizli firmasıyla ikili iş görüşmeleri yapacak. Japon heyet Denizli İhracatçılar Birliği’nde karşılandı. DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ve yönetim kurulu üyeleri Japon heyette bulunan müdürlere Denizli hakkında bilgiler verdi. Süleyman Kocasert ve Japon heyeti sözcüsü Masonori Tonegawa, birlikte basın toplantısı düzenledi. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli’nin Japonya’ya 2 milyon dolar ihracatı olduğunu belirterek, Japon heyetin Denizli gezisinin ticari ilişkilerin gelişmesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Kocasert, “Ekonomi Bakanlığı’nın da desteğiyle Japon heyeti Denizli’de ağırlıyoruz. Görüşmeler sonunda önemli miktarda satın almaların gerçekleşmesini bekliyoruz. Üç gün Denizli’de kalacak heyetin yapacağı görüşmelerin ileri noktalara taşınmasıyla önümüzdeki yıllarda Denizli-Japonya ticaret hacminin 5 milyon dolar seviyelerine çıkacağına inanıyorum” dedi.

Japon Heyeti Sözcüsü Masanori Tonegawa ise Denizli’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, yapacakları görüşmelerin ileri dönük çok pozitif sonuçlar getireceğine inandığını söyledi. Tonegawa, “Bu ziyaretin bizim için bir başlangıç, ilk adım ve köprü olduğunu düşünüyorum. Türkiye’ye birkaç kez geldik ama bu İstanbul ile sınırlı kaldı. Bu ziyarette Denizli ürünlerini tanıma fırsatı bulacağız. İkili görüşmelerin çok faydalı olacağına inanıyorum. Ciddi temaslarda bulunmak için buradayız. Denizli turizm yönünden Pamukkale ile de önemli bir şehir. Bu ziyaretin Denizli’nin turizm yönünden Japonya’da tanıtımına da önemli katkıları olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Japon heyetten Toshiyuki Oyama ise Japon firmalar olarak Denizli ile ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini, bunun yatırım fırsatları doğuracağını belirterek, Denizlili işadamlarını da Japonya’ya davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı