REKLAMI GEÇ

Güneydoğu çalıştırıyor Denizli bakıyor

Güneydoğu çalıştırıyor Denizli bakıyor

Suriyeli sığınmacıların Güneydoğu illerinden kayıt dışı çalıştırıldığı iddiaları Denizlili işverenleri isyan ettirdi. Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, Güneydoğu illerinde Suriyelilerin kayıt dışı çalıştırılmasının haksız rekabete yol açtığını vurguladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2015 Salı, 11:43

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi’nin ortak çalışması sonucunda, “Türk İş Dünyasının Türkiye’deki Suriyeliler Konusundaki Görüş, Beklenti ve Önerileri” başlıklı bir rapor hazırlandı.

TİSK Başkanı Yağız Eyüboğlu da bir basın toplantısıyla bu raporu kamuoyuyla paylaşırken, “Hiç şüphesiz, Suriyeli sığınmacıların işgücü piyasası üzerinde de önemli etkileri bulunmaktadır. Suriyeli sığınmacılar Türk işgücü piyasasında işsizlik ve kayıt dışı istihdam baskısını artırmıştır. Bu baskının zaman içinde daha da ağırlaşması beklenmektedir” ifadesini kullanması, iş dünyasında yankı buldu.

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, TİSK Başkanı Eyüboğlu’nun açıklamasıyla ilgili Denizlihaber.com’a yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacıların kayıt dışı çalıştırıldığına dair iddiaların yoğunlaştığını, bunun özellikle Güneydoğu illerinde yoğun olduğunun konuşulduğunu söyledi.

Suriyeli sığınmacıların istihdamı konusunda izinlerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan alınması gerektiğini belirterek, “Ancak prosedür çok yavaş ilerliyor. Bu nedenle işverenlerin Denizli’de Suriyeli işçi çalıştırma şansı şu anda yok gibi. Kaldı ki batı illerinden denetim çok daha yoğun” dedi.

Gaziantep ve o bölgedeki diğer illerde Suriyeli istihdamının yoğun olduğu ve bunun haksız rekabete yol açtığı iddialarına da değinen Keçeci, “Oralar ya kontrolden uzak ya da Suriyeli çalıştıran işverenlerin göz kara” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı