REKLAMI GEÇ

İş güvenliği kazalarda hatırlanıyor

İş güvenliği kazalarda hatırlanıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Burhanettin Kurt, Türkiye’deki iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği koşullarının iyileştirilmesi amacı ile yürütülen proje kapsamında 35 ilde inşaat ve tarım sektörlerinde iş güvenliği uzmanlarını iş güvenliği ve yönetim sistemleri ve kriz değerlendirme ile ilgili eğitimler düzenlediklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2014 Cumartesi, 10:48

Kurt, Denizli Anemon otelde düzenlenen İSGİP (İş Sağlığı ve Güvenliği Projesi) toplantısı öncesi yaptığı açıklamada amaçlarının 35 ilde toplam 3 bin 157 iş güvenliği ve sağlığı uzmanına eğitim verebilmek olduğunu ifade etti. Denizli’de eğitime gerçekten çok büyük bir katılım olduğunu belirten Kurt, “Bu katılımla uzmanlarımız alacakları eğitimlerle iş yerlerinde yönetim sistemlerini kurmak aynı zamanda risk değerlendirmelerini yaparak tehlikeleri önleyerek iş kazalarının azaltılmasına çok büyük katkıları olacağını düşünüyoruz. Bu anlamda toplumda, ortamda bir güvenlik kültürü oluşturmak iş sağlığı ve güvenliği farkındalığını artırmak amacı ile de bu tip eğitimlerin faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Asıl isteklerinin iş sağlığı ve güvenliği konularının toplumda her zaman en üst seviyede üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğini vurgulayan Kurt, “Maalesef ülkemizde genellikle Türkiye’yi yasa boğan böyle elim kazalar sonrası gündeme geliyor daha sonra gündemden düşüyor. Bizim amacımız bu tip eğitimlerle, toplantılarla, çalıştaylar ile bu hassasiyetleri iş sağlığı ve güvenliği konusundaki önemi her zaman en üst seviyede tutup bütün kesimlere bununla ilgili önlemleri almada tüm desteğini vermesini sağlamaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

İş-Kur Denizli İl Müdürü Ferudun Giresun da amaçlarının 6331 Sayılı Kanun’un getirdiği bir takım işveren ve diğer kurumlara getirdiği yükümlülüklerin farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti. Giresun, “İlimizde bu konu ile ilgili olarak da kurumsal firmaların ve inşaat sektörünün, metal sektörü, maden sektörü gibi iş sağlığı ve güvenliği unsurlarında sıkıntı olan sektörlerin temsilcilerinin bu proje kapsamında bilinçlendirilerek istenmeyen durumların en aza indirilmesi olarak ta çalışanlarımıza, işverenlerimize sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Hiç kimsenin hukuk kurallarına uymama lüksüne sahip olmadığını ifade eden DEİM Başkanı Demirten ise işyeri sağlık ve güvenlik birimleri ile ortak sağlık ve güvenlik birimleri hakkında çıkarılan yönetmeliğin, iş hayatına ciddi tedbirler getirdiğini ifade etti. Demirten “Türkiye, dünyada en fazla iş kazalarının yaşandığı ülkelerden birisi, inşaat risk analizlerine göre en tehlikeli sektörlerin içine giriyor ancak burada da tedbirlerin uygulanmamasından dolayı sıkıntılar yaşanıyor. Biz DEİM olarak bu tür organizasyonları ciddi manada önemsiyoruz. Önümüzdeki günlerde İş-Kur, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve derneğimizin ortaklaşa gerçekleştireceği bir iş güvenliği konferansı yapacağız. Gerçekleştireceğimiz organizasyonla sektörün büyük bölümüne ulaşmayı hedefliyoruz.”dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı