REKLAMI GEÇ

Huzurlarınızda i30

Hyundai’nin Avrupalılar için Avrupa’da geliştirdiği yepyeni modeli i30, yine Avrupa ile aynı anda Türkiye’de satışa sunuldu.

/ DENİZLİHABER / 5 Eylül 2007 Çarşamba, 00:00

Hyundai i30; çekici görünümü, etkileyici kabini, yüksek konforu, üstün performansa ve düşük yakıt tüketimine sahip motor seçenekleri ve kendisine hayran bırakan sürüş dinamikleri ile otomobil dünyasının yeni ikonu olacak. Hyundai i30, genelde 30-40 yaş aralığında bekarlara, evlilere, genelde tek çocuklu ailelere, düzenli bir hayatı bulunanlara, aile veya arkadaşlarıyla iyi vakit geçirmek isteyenlere, belirli zaman aralıklarında seyahate çıkanlara ve tenis ve yüzme gibi çeşitli sporlarla uğraşanlara hitap ediyor.

Kusursuz hatlara sahip olan bir tasarımı bulunan i30, akıcı kıvrımları, güçlü karakterini ortaya koyan çizgisi ve uzun dingil mesafesiyle, çok yönlü kullanıma hitap eden duruşunu ön plana çıkarıyor. Hyundai i30, < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />4245 mm uzunluğa, 1775 mm genişliğe ve 1480 mm yükseliğe sahip. 2650 mm’lik dingil mesafesi ise yolcuların araç içinde rahat bir şekilde oturmasını sağlıyor.C-Segmenti’ne yeni bir soluk getirecek olan Hyundai i30, ilk bakışta köşeli hatlarıyla birlikte yuvarlak çizgileri bir araya getiren modern tasarımıyla dikkatleri hemen üstüne topluyor.

i30’un ön tasarımında bulunan çift radyatör ızgarası girişi, kaput ve A-sütunlarına kadar uzanarak kusursuz bir çizgi oluşturuyor. Projeksiyon tip büyük ön farlardan başlayıp arka stoplara kadar uzanan omuz çizgisi ile birlikte camların hatlarıyla uyum gösteren bel çizgisi, i30’un profilden bakıldığında da, sportif ve dinamik karakterini sürdürmesini sağlıyor. Hyundai i30 Türkiye’ye, 1.6 litre hacmindeki üç ayrı benzinli ve dizel motor seçeneğiyle ithal ediliyor. Bu motorlarda daha uzun ömürlü triger zinciri kullanılıyor.

Benzinli motor seçeneğinde hem manuel hem de otomatik şanzıman sunulurken dizel motorda şimdilik manuel şanzıman seçeneği bulunuyor. 115 PS gücündeki 1.6 CRDi-VGT motor seçeneğinde Kasım ayından itibaren otomatik şanzıman seçeneği de yer alacak. Hyundai i30’da bulunan 1591 cc hacmindeki CVVT (Continuously Variable Valve Timing – Sürekli Değişken Supap Zamanlaması) teknolojisine sahip benzinli motor, 6200 d/d’de     122 PS maksimum güç ve 4200 d/d’de 15.7 kgm maksimum tork üretiyor. 5 ileri manuel şanzımanla 192 km/s maksimum hıza çıkan ve 11.1 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşan i30, 4 kademeli otomatik şanzımanla 183 km/s’lik maksimum hız ve 12.1 saniyelik 0-100 km/s hızlanması sunuyor. Manuel şanzımanla aracın 100 km’deki ortalama yakıt tüketimi 6.2 litre, otomatik şanzımanla ise 6.9 litre.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı