REKLAMI GEÇ

İçindeki çocuğu er geç uçuracak

Ticaretten fırsat buldukça model uçak ve model arabayla ilgilenen, bu hobisini bir tutkuya çeviren Okan Haddecilik Yönetim Kurulu Başkanı Metin Okan, renkli yönleriyle DENİZLİHABER’in bu haftaki konuğu.

/ DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2007 Çarşamba, 00:00

Her hafta renkli bir işadamını sizlerle buluşturduğumuz DENİZLİHABER’in bu haftaki konuğu da Okan Haddecilik Yönetim Kurulu Başkanı Metin Okan. Ticari başarısı ve renkli yaşantısı ile dikkat çeken Okan’ın en büyük tutkusu ise model uçak ve arabalar. İşten vakit buldukça model uçak ve model arabalarıyla ilgilenen başarılı sanayici, en büyük hayalinin gerçek bir uçağı, helikopteri havalandırabilmek olduğunu söylüyor. İşte Metin Okan ile ticaretten, özel yaşantısına kadar her konuda konuştuğumuz o keyifli söyleşi;
 

METİN OKAN KİMDİR

“1967 yılında dünyaya geldi. İlkokuldan liseye kadar eğitimini Denizli’de gören Metin Okan, yüksek öğrenimini Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. Sanayici babanın tek oğlu olan Okan, ticari hayatını da baba mesleği olan haddecilikle sürdürüyor.”
 

Sanayici bir aileden geliyorsunuz. Peki, çocuk yaşlarda sanayici olma gibi bir hayaliniz var mıydı?

M.OKAN: “Evin tek oğlu olduğum için büyüyünce sanayici olacağımı tahmin edebiliyordum. Bu tahminin zamanla bir hayale dönüştü. Zamanla da bu hayalimle ilgili eğitimimi tamamladım ve askerlik sonrası da işlerin başına geçtim”

Ne zamandan bu yana ticaretin içindesiniz?

M.OKAN: “Bahsettiğim gibi okul yıllarımda sanayici olacağımı düşündüğüm için tatil dönemleri babamın yanına giderek iş hayatına alışmaya çalışıyordum. O yıllarda makinelerin ne işe yaradığını, haddeciliğin nasıl bir iş olduğunu, ticaretin nasıl yürüdüğünü öğrenmeye başlaşmıştım. Daha sonra üniversiteyi bitirip askerliğimi tamamladıktan sonra tam anlamıyla ticarete başlamış oldum. Şu an ise yaklaşık 18 yıllık sanayiciyim ve 18 yıldır aktif bir şekilde çalışıyorum”

İşleri babanızdan devraldığınızdan bu yana ne gibi ilerlemeler kaydettiniz?

M.OKAN: “Yaklaşık 40 yıllık bir firmayız. Ben işleri babamdan devraldıktan sonra muhakkak gözle görülür ilerlemeler yaşadık. Çünkü teknoloji, sanayi gün geçtikçe ilerliyor. Bizlerde sektöründe başarılı bir firma olarak bu ilerlemeyi yakından takip ediyoruz. Küçük örnekler vermek gerekirse, 1992 yılına oranla kapasitemizi daha da arttırdık. İstihdamı arttırdık ve buna bağlı çalışan ortamını da daha iyi bir hale getirdik. Teknoloji açısından da ciddi ilerlemeler kaydettik. Ve şu an hedefimiz, en büyük sıkıntımız olan taşımacılığı çözüme kavuşturmak. Bununla ilgili de 10 yıllık dönem içinde limana yatırımlarımız olacak.”

Ticaretten uzaklaşalım ve özel yaşantınıza gelelim. İşlerden arda kalan zamanınızda nelerle vakit geçirmekten keyif alırsınız?

M.OKAN: “En büyük tutkum model uçak ve model arabalarımla ilgilenmek. Küçük yaşlarda başlayan bu merakımdan hiçbir zaman vazgeçmedim. 8 yaşındayken ilk kez uzaktan kumandalı arabayla tanıştım. Galiba bunlara olan merakım oradan geliyor. O zamanlar ilk olarak uzaktan kumandalı arabalarla başladım. Sonraları daha ciddi, patlar motorlu uçak, araba, tekne gibi taşıtlarla bu tutkumu genişlettim. Hafta sonları benim gibi bu işe meraklı arkadaşlarımla bu konuda daha değişik neler yapabileceğimiz hakkında fikir alışverişlerinde bulunup taşıtlarımızı kullanıyoruz.”

Peki, kullandığınız bu model taşıtların gerçeklerini hiç kullanmak istediniz?

M.OKAN: “Kesinlikle var. Çünkü bir uçağı kaldırmak, havalandırmak çok farklı ve keyifli bir şey olmalı. Mesela ben model uçağımı ya da helikopterimi havalandırıyorum, fakat o havalanırken gerçekten onu hissedemiyorum. Ama gerçeği öyle değil. Gerçek bir uçak kullanırken, uçağın kalkışını hissediyorsunuz. İşte o çok farklı bir duygu.”

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı