REKLAMI GEÇ

Mercedes’in umudu; 2008

Mercedes’in umudu; 2008

Otomotiv sektöründeki satışlarda ciddi daralma yaşandığını söyleyen Mercedes Hastalya’nın Denizli Genel Müdürü Bekir Koman, 2008 yılının olumlu geçeceğinin mesajını verdi.

/ DENİZLİHABER / 13 Nisan 2007 Cuma, 00:00

Hastalya’nın Antalya şubesinde Satış-Pazarlama Müdürü iken gösterdiği başarılı performanstan dolayı Denizli’de Genel Müdürlük görevine getirilen Bekir Koman, otomotiv sektöründe Denizli’de yeni bir sürecin başlayacağının sinyallerini verdi. Kendisiyle ve sektörle ilgili EKONOMİ D’ye bilgi veren Koman, üniversiteyi bitirdikten sonra ilk olarak turizm sektöründe çalıştığını, ardından 2002 yılında otomotiv sektörüne geçiş yaptığını aktardı. Koman, “Üniversitede ekonomi bölümünü bitirdikten hemen sonra Antalya’da bir turizm firmasında işe başladım. Belli bir süre bu sektörde çalıştıktan sonra otomotiv sektörüne girdim. Hastalya’nın Antalya şubesinde uzun bir süre Satış ve Pazarlama Müdürlüğü görevini yaptım. Daha sonra da Denizli’ye Genel Müdür olarak gönderildim” dedi.

“2008’de yaralar sarılacak”

Otomotiv sektöründeki dalgalanmalar hakkında da konuşan Bekir Koman, son bir yıl içinde piyasada ciddi bir daralma yaşandığının altını çizdi. Koman, “Otomotiv sektöründe geçen yıla göre bu yıl ciddi bir daralma yaşandı. Bunlara örnek verecek olursak; geçen yılın Ocak-Şubat aylarına göre bu yıl hafif ticari araçlarda yüzde 21 otomobil de ise yüzde 29 oranında bir daralma yaşandı. Bunların başlıca sebepleri yaşanan savaş ve buna bağlı sosyal sorunlardır. Ancak şu an piyasada yeniden bir hareketlenme mevcut. Erken seçim yapılırsa, bize olumlu bir ivme kazandırır ve bu hareketlenme daha da artar. Bir de, tek partili iktidar hükümetin başına geçerse otomotiv ve diğer sektörlerde çıkış başlar ve 2008 yılını olumlu geçiririz. Böylece sektördeki firmalar geçen yılın yaralarını sarmaya başlar” diye konuştu.

“Hedefimiz sürekli büyüme”

Mercedes-Benz ile ilgili konulara değinen Genel Müdür Koman, Mercedes-Benz’in satışlarının yüzde 80 civarındaki kısmını otobüs, kamyon ve hafif ticari araç satışı olduğunu söyledi. Bu konuda 2007 yılı itibariyle özellikle bu üç araç grubuna ağırlık vereceklerinin altını çizen Koman, Denizli’de yeniden yapılanarak sürekli büyümeye gideceklerini ifade etti. Koman, “Mercedes-Benz olarak kamyon satışlarında yüzde 24’lük oranla pazarın lideriyiz. Diğer araç gruplarında da aynı başarı grafiğine sahibiz. Denizli Hastayla olarak genç ve dinamik bir ekiple bu doğrultuda çok daha başarılı işlerin altına imza atmak istiyoruz. Bu bakımdan Denizli’de de hafif ticari, kamyon ve otobüs satışlarına önem vereceğiz. Denizli Hastalya olarak hedefimiz sürekli büyüme. Doğru kararlar alıp hızlı hareket edeceğiz” dedi. Mayıs ayının ilk haftası düzenleyecekleri bir organizasyonla yeni nesil C Serisi’ni Denizlililerle buluşturacaklarını da ekleyen Koman, “C Serisi, Mercedes’in en çok tercih edilen otomobillerinden biri. Yeni nesil C Serisi de tamamen yenilenip farklı bir yüze sahip oldu. Mayıs ayının ilk haftasında bu mükemmel aracımızı Denizli halkına tanıtacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı