REKLAMI GEÇ

O bir ‘Takım koçu”

Denizlili sanayicilerin de yakından tanıdığı Ahmet Nuri Erikoğlu (ANE) Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Erbakır Ticaret Müdürü Sedat Erikoğlu DENİZLİHABER’in konuğu oldu.

/ DENİZLİHABER / 15 Haziran 2007 Cuma, 00:00

İş hayatındaki başarılarının altında yatan püf noktalardan da bahseden ve “Müdüründen çalışanına kadar hepimiz bir takımın oyuncusuyuz. Yaptığımız çalışmalar da bir takım oyunu ve ben de bu takımın koçuyum” diyen Erikoğlu ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli söyleşiyle sizleri baş başa bırakalım;

İşadamı olmak çocukluk hayaliniz miydi yoksa kendiliğinden gelişen bir durum muydu?

S.ERİKOĞLU: “Bizler sanayici doğduk ve sanayici olarak büyüdük. Bu bakımdan evet şu günlerimi çocuk yaşlarda hayal etmiştim. Çünkü ben hep babamı örnek alırdım. Babam Denizli’nin en başarılı işadamlarından biriydi. Bu nedenle çocukluk yıllarımdaki en büyük hayalim, hedefim bir gün babamın yaptığı bu tesisleri büyüklerimden devralıp, babamın bıraktığı noktadan daha büyük yerlere taşımak ve yüceltmekti. Ve bunu ErBakır ailesi olarak başardığımıza inanıyorum. Ancak şimdiki hayalim ise firmamızı daha ilerilere taşımak, bizden sonraki nesillere kurumsal bir şirket olarak bırakabilmek”

Ticarete, dolayısıyla iş hayatına faal olarak ne zaman ve nasıl başladınız?

S.ERİKOĞLU: “1985 yılında yurt dışında eğitimimi tamamladıktan sonra faal olarak Erbakır’da iş hayatına atıldım. Fakat çocukluk yıllarımda yaz tatillerinde de çalışırdım. Ama dediğim gibi 1985 yılında tam anlamıyla ticaretin içine girdim. İlk olarak ambarda çalışmaya başladım. Ardından adım adım yükselerek ve yetişerek bu noktaya geldim. Kısacası fabrikanın hemen hemen tüm birimlerinde çalıştım. 22 yıllık iş hayatımda Erbakır çok büyük başarılar yakaladı”

Bu başarılardan da bahsedebilir miyiz?

S.ERİKOĞLU: “Dediğim gibi 22 yıllık iş yaşantımda Erbakır büyük başarılar yakaladı. Üretim ve satışta sıfırlardayken bugün 110 bin tonlardayız. 2006 yılı ciromuz 675 milyon dolar iken 2007 yılında bu rakam 730 milyon dolara ulaştı. İhracatta 2006 yılı rakamımız 168 milyon dolar, fakat biz bu rakamı 2007 yılında 185 milyon dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Başka bir başarımızda Türkiye genelindedir. İstanbul Sanayi Odası’nın yaptığı çalışma sonrasında Erbakır’ı, ilk 500 firma içinde özelde 56. kamu şirketleriyle birlikte 60. sıraya getirme başarısını elde ettik. Bundan sonraki amacımız Türkiye genelinde en iyi ilk 50 firma arasında yer alabilmek”

Bu denli başarılı olmanızdaki en büyük etken sizce nedir?

S.ERİKOĞLU: “Yaptığımız işin bir takım oyunu olduğunun bilincinde olmamdır. Şirkette yöneticisinden çalışanına kadar herkes bu takımda yer alıyor ve herkesin belli görevleri, yetkileri var. Ben de burada kendimi bir takım koçu olarak adlandırıyorum. Ve bizler bu takım oyununu yıllardır başarıyla sürdürüyoruz”

Son olarak, iş yaşantınızın dışında nelerle zaman geçirirsiniz?

S.ERİKOĞLU: “Genellikle ailemle zaman geçiririm. İşlerden fırsat buldukça bol bol seyahat ederim. Bunların yanı sıra en keyif aldığım şeyler tenis oynamak, yüzmek, futbol oynamak ve kayak yapmaktır. Ancak uzun zamandır yoğun iş temposundan dolayı bu hobilerimi gerçekleştiremiyorum. Kışları özellikle mümkün olabildiğince ailemi de yanıma alarak Davraz’a kayak yapmaya gideriz”

SEDAT ERİKOĞLU KİMDİR?

“Denizli’de dünyaya gelen Sedat Erikoğlu,orta öğretim eğitimini İzmir Atatürk Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra lisans ve lisan eğitimi için İngiltere’deki Oxford States Internacional Universty’de eğitimi aldı ve ardından Santiago Wattford’da da işletme iş idaresi eğitimi gördü. 22 yıllık sanayici olan Erikoğlu evli; biri kız ve biri erkek iki çocuk babası.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı