REKLAMI GEÇ

Özçınar Mermer’den Çin’e Osmanlı tokadı

Özçınar Mermer’den Çin’e Osmanlı tokadı

23. kez kapılarını sektör temsilcilerine açan İzmir Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nın müdavimleri arasındaki Denizli’nin vergi rekortmeni şirketi Özçınar Mermer, Türkiye’nin Çin ve İtalya gibi rakiplerine uluslararası piyasalarda Ottoman isimli ürünüyle kafa tutuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Nisan 2017 Cumartesi, 09:37

Denizli’nin mermer sektöründeki dev kuruluşlarından biri olan Özçınar Mermer 23. Uluslararası İzmir Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nın öne çıkan firmaları arasındaydı.

Aynı zamanda kentin vergi rekortmenleri arasında yer alan dev şirket özellikle Isparta’dan çıkardığı Ottoman ile uluslar arası piyasalardaki rakiplerine kafa tutuyor. İtalya’nın ardından en çok ülkemizi zorlayan Çin’e Isparta ocaklarından çıkan Ottoman isimli ürünüyle bazı piyasalarda kafa kafaya mücadele eden Özçınar Mermer, fuarda en çok tercih edilen ürünlerini sergiledi.

YILLIK 25 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
Yıllık 25 Milyon Dolarlık ihracat hacmine sahip olan Özçınar, Çin başta olmak üzere birçok ülkeye işlenmiş mermerin dışında yine yıllık milyonlarca metreküp mermer bloğu ihracatı da gerçekleştiriyor. Özçınar, özellikle blok mermer ihracatında Türkiye’nin devleri arasında.

PATRONLAR TAM MESAİ YAPTI
Firma ortakları Selehattin Çınar ve Mehmet Çınar’ın da tanıtım ekibiyle birlikte tam mesai yaptığı İzmir Fuarı’nda Özçınar’ı konuştuk. Fuara gelen önemli konukları Özçınar Mermer standında ağırlayan Selahattin Özçınar ilgiden memnundu.

ÇİN PAZARINDA LİDER
Mehmet Çınar, ihracat rakamlarına bakılmadığında Özçınar’ın Çine en büyük ihracatı yapan mermer şirketi olmasından dolayı mutluluk duydukların söyledi. Her yıl Çin’e milyonlarca metreküp Isparta mermeri ihraç ettiklerini dile getiren Çınar, “Türkiye’nin cari açığına katkı koymak, istihdam yaratmak, büyük işlerin altına imza atmak bizler için son derece gurur verici” diye konuştu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı