REKLAMI GEÇ

Eleman bulamayan patron kendisi çalıştı

Eleman bulamayan patron kendisi çalıştı

Türkiye’nin en büyük alabalık ihracatçıların biri olan Özpekler Su Ürünleri’nin sahibi Yasin Özpek çalıştıracak işçi bulamadığı için kendisi çalışmak zorunda kaldı. Özpek, “Türkiye’de işsizlikten ziyade iş beğenmemek var” diye isyan etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2018 Cumartesi, 10:53

Türkiye’den gerçekleşen alabalık ihracatının tek başına yüzde 27lik dilimini üstlenen Özpekler Su Ürünleri’nde yönetim kurulu başkanı Yasin Özpek eleman bulamamaktan şikayet etti. Genç işadamı yoğun dönemlerde kendisinin bile çalışanlarına yardımcı olmak için fabrikada görev aldığını kaydetti. Özpek, “Nerede eksik varsa oraya koşuyorum. İşçilerimizle birlikte omuz omuza üretime yardımcı oluyorum” diye konuştu.

Denizli’de kısa süre önce 30 milyon liralık yatırımla dev bir yem üretim tesisini işletmeye açan bunun yanı sıra balık işleme tesisleri ve Ege Bölgesi’ndeki 10 ayrı noktada üretim çiftliklerine sahip olan Özpek, “Toplamda 200’ün üzerinde personelimiz var. Daha fazlasına ihtiyacımız var. Çiftliklerimizde, balık işleme tesisimizde ve yem fabrikamızda vasıfsız işçiye ihtiyaç duyuyoruz. Ama ne yaptıysak eleman bulamadık” dedi.

VASIFSIZ ELEMAN ALACAK
Acilen 20’ye yakın personel almak istediğini söyleyen Özpek, “Dönem dönem işlerimiz yoğunlaşıyor. Böyle durumlarda planlama, pazarlama gibi işleri bırakıp kendimiz çalışanlarımıza yardıma koşuyoruz” diye konuştu. Türkiye’deki işsizlir verilerine de dikkati çeken Özpek, “Türkiye’de bu kadar işsizlik varken biz çalıştıracak insan bulamıyoruz. Acaba ülkemizde işsizlik mi var, iş beğenmemek mi var? Sanayici arkadaşlarımız da aynı konudan şikayetçi” dedi.

ASGARİ ÜCRETİN ÜSTÜNDE GELİR
Vasıfsız eleman aradıklarının altını çizen işadamı Yasin Özpek “44 yıllık bir firmayız. Bugüne kadar çalışanlarımızın haklarını gözettik. Personelimiz asgari ücretin üzerinde gelir elde ediyor. Denizli’de de tanınan bilinen insanlarız. Kime haber saldıysak eleman bulamadık. İş-Kur ile de temasa geçtik yine de çözüm olmadı. Özellikle devletin işsizlik desteği insanlarda tembelliğe neden oldu. Elbette bu destek devam etsin ama koşulları yeniden gözden geçirilsin” diye konuştu.

HERKES MASA BAŞI İŞİ İSTİYOR
Artık herkesin masa başı işi istediğine de değinen Özpek, “Herkes büro işi istiyor. İstiyor ki çayı kahvesi ayağına gelsin, dolgun ücreti olsun. Bu ülkenin üretime ihtiyacı var. Üretim için de eleman şart. Üretmeden kalkınma olmaz. İhracaat hedefini 500 milyar dolara çıkarmış bir ülkede yeni kuşaklara iyi bir gelecek bırakmak sadece üretmekle mümkün olur. Devletten bu duruma el atmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı