REKLAMI GEÇ

Paranın eski patronundan kritik tavsiyeler

Paranın eski patronundan kritik tavsiyeler

Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (DESİAD) Dünya Gazetesi işbirliği ile düzenlediği “2016’ya girerken Türk iş dünyasını etkilemesi beklenen trendler” konu toplantısında paranın eski patronu Durmuş Yılmaz’ı ağırladı. İşadamlarına 2016 yılı ile ilgili beklenen ekonomik gelişmeler ile ilgili ipuçları veren Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz, “2016 yılında likidite sıkıntısı yaşanabilir. Büyüme ve yatırım planlarınızı buna göre yapın” uyarısında bulundu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 22 Aralık 2015 Salı, 20:03

DESİAD, Dünya Gazetesi işbirliği ile düzenlenen “2016’ya girerken Türk İş Dünyasını etkilemesi beklenen trendler” konulu toplantı Anemon Otel’de yapıldı.

Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünü yaptığı ve T.C. Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz’ın konuşmacı olarak yer aldığı paneli, Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, DESİAD Başkanı Ahmet Yavuzçehre ile sanayici ve işadamları izledi.

denizli-desiad-durmus-yilmaz-ic

Toplantının açılış konuşmasında Denizlili sanayici ve işadamlarının 2016 yılı ile ilgili endişelerini anlatan DESİAD Başkanı Ahmet Yavuzçehre, “Bizleri endişelendiren en önemli konu asgari ücretin 1300 lira olması. Bu konu ile ilgili sanayici ve işadamlarının beklentileri var. Ancak bu beklentilerimiz karşılık bulmadan 2016 yılına giriyoruz. Bu bizleri endişelendiriyor” dedi.

LİKİTİDE SIKINTISI YAŞANABİLİR
2015 yılındaki ekonomik gelişmeleri ve Merkez Bankası’nın uyguladığı para politikalarını değerlendiren eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Denizlili işadamlarına 2016 yılında beklenen ekonomik riskler ile ilgili bilgi verdi. Merkez Bankası’nın 2015 yılında uyguladığı para politikasının ve aldığı tedbirlerin doğru olduğunu ancak bu kararların siyasiler tarafından delinmesi sonucu, piyasalarda beklenen etkinin görülemediğini dikkat çeken Yılmaz, “Gelinen nokta itibariyle bir ülkenin yaptığı değişiklik aldığı kararlar diğeri değişik kanallardan etkiliyor. Özellikle gelişmiş ülkelerin merkez bankaları bir takım tedbirler aldılar ve likititelerini artırdılar. Peki bu çalıştı mı? Bugün istenilen sonuç alandı mı? sorusunu sorduğumuzda benim cevabım şu: merkez bankaları üstlerine düşen görevleri yaptılar ve krizi belli bir dengede tutmayı başardılar. Ancak karar vericiler bunu iyi yönetemedi” dedi. 2016 yılında yabancı para ve sermaye girişinde sıkıntıların yanabileceğini de dikkat çeken Yılmaz, “Merkez bankasının uygulamaya koyduğu politikalar ve siyasi iktidarın tutumu likitide sıkıntısın yaşanmasına neden olabilir. Bu nedenle 2016 yılı büyüme ve yatırım planlarınızı buna göre yapın” uyarında bulundu.

denizli-desiad-durmus-yilmaz-ic-1

EYLEM PLANI TEMENNİLER LİSTESİ GİBİ
Yabancı sermayenin Türkiye’ye gelmesi için 2016 yılı için hazırlanan kısa, orta ve uzun vadeli eylem planlarının uygulanabilir olması gerektiğini belirten Yılmaz, “Hazırlanan eylem planı bir temenni listesinden oluşuyor. Maddeler var ama o maddelerin altı boş. Hazırlanan eylem planının uygulamaya konulması konusunda şüphelerim var” dedi.

denizli-desiad-durmus-yilmaz-ic-2

İLK 500’E GİREN 30 FİRMA TEMSİLCİSİNE PLAKET VERİLDİ
Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. Capital Dergisi’nin Anadolu’nun En Büyük İlk 500 firması arasında yer alan 30 Denizlili firma temsilcisi plaketle ödüllendirildi.

ANONS

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı