REKLAMI GEÇ

Prizma PWire programını tanıttı

Prizma PWire programını tanıttı

10 yıldır enerjiye yön veren Prizma, kendi tasarladıkları PWire programını mühendisler ile buluşturdu. Tasarım programının elektrik projesi çizimini kolaylaştırdığı ve zaman kazandırdığı ifade edildi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2018 Cuma, 15:04

Gasline 3D ve Gasline İ yazılımları ile müşterilerinin hayatlarını kolaylaştıran Prizma Şirketi, yeni tasarım programı PWire’ı tanıtmak için mühendisler ile buluştu. Şiir Otel’de gerçekleşen lansman törenine katılan elektrik-elektronik mühendisleri, uygulamanın zamandan tasarruf ettirdiğini ve kullanışlı bulduklarını dile getirdi.

Prizma İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Güllü Gürsoy, projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, “2008’den itibaren önce Denizli’de kent gaz şimdi de Enerya ismimiz oldu. 10 sene içinde Türkiye’ye açılarak, vatandaşlara istekleri doğrultusunda hizmet vermeye çalışıyoruz. Sadece doğalgazla kalmak istemeyip Teknokent’te AR-GE çalışması da yaptık ve şimdi de ruhsat aşamasına geçtik. Bizler Denizli’nin gururu olacağını düşündüğümüz bir projeye el attık” dedi.

ADM Elektrik Dağıtım Şirketi İcra Kurulu Üyesi Serdar Marangoz, yeni dünya içinde belediyeler dahil herkesin dijitalleşeceğinin altını çizerek, PWire programının zamandan tasarruf edeceğini söyledi.

Marangoz, “Pwire’ın sunduğu en önemli özelliklerden biri de internet üzerinden proje gönderme özelliğidir. Proje tamamlandıktan sonra dağıtım firmasına dakikalar içinde gönderilebilir ve takibi yapılabilir. Kontrol mühendisi tarafından onaylanan projenin imzalı pdf dosyası müellife sunulan portal üzerinden alınabilir. Onaylanmama durumunda ise yine portal üzerinden ret sebeplerini inceleyip kısa bir sürede projesini güncelleyerek tekrar dağıtım şirketine gönderebilir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından PWire Tasarım Programı tanıtımı için mühendis Emre Yüksekli ve programın güvenliği anlatmak için Şahin Şimşek sunum gerçekleştirdi.

Sunum sonrasında PWire Tasarım Programına katkılarından dolayı Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Ana Bilim Dalı Profesörü Harun Kemal Öztürk ve mühendis Filiz Danış’a plaket verildi.

Tanıtım sunumlarının ardından hediye çekilişi yapıldı.

PWIRE ELEKTRİK TESİSAT TASARIM PROGRAMI NEDİR?
PWire Elektrik Tesisat Tasarım Programı, elektrik proje çizimi için başından sonuna uyarlanan bir cad programıdır. Program, proje çizimini kolaylaştırırken, proje gönderimi ve takibinin yapılabildiği dijital onay sistemi zamandan kazanılmasına yardımcı olmak için tasarlandı. Pwire; mimari sadeleştirme, linye analizi, kolon şeması, güç-akım hesabı, gerilim düşümü hesabı, topraklama hesabı, enerji odası hesabı, kablo bacası hesabı gibi vakit gerektiren işlemleri müellifin çizdiği proje üzerinden okuyarak otomatik yapar. Ayrıca içinde bulundurduğu otomatik hesapla seçeneğiyle kesitlerin ve kesicilerin minimum değerlerinin atanmalarını sağlar. Program, hat çizerken veya nesne yerleştirirken de sunduğu kolaylıklarla proje çizimini çok daha kolay hale getirir. Bu işlemler doğrultusunda Pwire ile çizilen elektrik projeleri iyi bir standarda kavuşacağı amaçlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı