REKLAMI GEÇ

Sanayiciler meslek liseleri ile buluşuyor

Sanayiciler meslek liseleri ile buluşuyor

Denizli Sanayi Odası ve Makina Sanayici İş Adamları Derneği’nin sanayi-okul işbirliğini geliştirmek amacı ile başlattığı destek turları sürüyor. Sanayiciler, Orhan Abalıoğlu Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. Alyaz, meslek liselerinde verilen eğitimin yetersiz, bakış açısının ise öğrencileri motive etmekten çok uzak olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Aralık 2015 Çarşamba, 13:39

Denizli Sanayi Odası ve Makina Sanayici İş Adamları Derneği’nin sanayi-okul işbirliğini geliştirmek amacı ile başlattığı destek turlarına Dernek Başkanı Faruk Alyaz ve işadamları Adnan Kaçar, Hilmi Konyalıoğlu, İ. Hakkı Gerelioğlu, Mehmet Özçınar katıldı.

denizli-sanayiciler-meslek-lisesi-turu-ic

Okulda incelemelerde bulunan işadamları, öğretmenler ve öğrencilerden mesleki eğitimin sorunları, nitelikli iş gücü fırsatları ve olası işbirliği yolları hakkında bilgi aldılar.

Denizli’de ve tüm Türkiye’de günden güne büyüyen nitelikli iş gücü eksikliği sorununa dikkat çeken Makina Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Faruk Alyaz, nitelikli üretim yapmak ve 2023 hedeflerini tutturmak için mesleki eğitimin vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Mesleki eğitimi yalnızca işletmelerin iş gücü ihtiyaçlarını karşılaması açısından değil ülkenin topyekün kalkınmasını sağlaması adına önemli gördüklerini ifade eden Alyaz, “Meslek lisesi memleket meselesi” sloganı ile anlatılmaya çalışılan olgunun önemini Denizlili sanayiciler olarak çok iyi kavradıklarını, bu bakımdan sanayici-okul iş birliği için çalıştıklarını kaydetti.

denizli-sanayiciler-meslek-lisesi-turu-ic-1

Meslek liseleri ziyaretlerine ilişkin genel değerlendirmeler de yapan Alyaz, “Endüstri meslek liselerine öğrenci yerleştirmede uygulanan ‘kontenjan’ sisteminin olumsuzlukları mutlaka gözden geçirilmelidir. Sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü karşılaması açısından kritik öneme sahip meslek okulları ile sektör temsilcilerinin iletişimleri yetersizdir. Eğitim gören öğrencilerin çoğu, okul bünyesince ve endüstri kuruluşlarınca verilen imkanlardan verimli olarak faydalanamamaktadır. Meslek Okulları’nın toplumsal algısı öğrencileri motive etmekten çok uzaktır. Meslek okullarımızdan mezun olan öğrencilerin, sanayileşmiş diğer ülkelerde eğitim gören yaşıtlarına göre çok daha donanımsız olarak yetişmektedirler. Teknik okullardan mezun olan öğrenciler sektörün ihtiyaç duyduğu insan gücünü, sayısal ve nitelik açısından karşılayamamaktadır.”

Yorumlar

faruk alyaz   -  Bağlantı 1 Ocak 2016, 13:17

Amaç; kesinlikle okul yöneticilerini eleştirmek değildir. Bu konuda çok ciddi sıkıntılar vardır. Bu sıkıntılar nasıl giderilir tesbiti aranmaktadir.

Korkut   -  Bağlantı 1 Ocak 2016, 12:37

ilk defa bu kadar net ve doğru bir saptama yapıldı bu eleştiri sonucunda yapılması gerekenler ortaya çıkıp faydalı işler yapılıcaktır inanıyorumki teknik liseler konusunda faliyet gösteren herkeze teşekkrler

kamil   -  Bağlantı 30 Aralık 2015, 14:50

İllaki “anadolu lisesi” diye diye çocukları meslek liselerinden soğuttular, meslek liseliyi hor gördüler.. artık meslek liseli hak ettiği değeri görmeli ve kendisinin ülke için ne kadar değerli olduğunu bilmeli.. bu bildirecek ise elbette yöneticiler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı