REKLAMI GEÇ

“Sigortacılık ayağa düştü”

Herkese acentelik verildiğini savunan Kavasoğlu Sigorta Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Kavasoğlu: “Tüpçüye, markete sigorta acenteliği verip mesleği ayağa düşürüyorlar” dedi.

/ DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2007 Çarşamba, 00:00

Ekonominin önemli sektörlerinden biri olan sigortacılık sektörü piyasa uzmanlarının saptamalarına göre her geçen günbüyük yaralar alıyor. Öne sürüldüğüne göre, bir zamanlar vatandaşların en gözde meslek olarak gördüğü sigortacılık şu günlerde o saygınlığını yitirmekte.

Sektördeki kötü gidişatın nedeninin herkese acentelik verilmesinden kaynaklandığını kaydeden Kavasoğlu Sigortacılık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Kavasoğlu, tüpçüye, markete acentelik verildiğini söyledi. Bu durumun sigortacılık sektöründen anlayan kuruluşlara ciddi anlamda zarar verdiğini de sözlerine ekleyen Kavasoğlu, dolayısıyla sektörde bir kalitesizlik olduğunun altını çizdi. Kavasoğlu: “1990’lı yıllara baktığımızda Denizli’de sadece 8 tane acentelik varken, bu gün 400’e yakın acente var. Bilgi düzeyi yetersiz olan herkese yani tüpçüye, markete sigorta acentelikleri verildi. Bu da sigortacılıktan gerçekten anlayan kuruluşları büyük sıkıntıya soktu. Ayrıca sektörün pastasının dilimleri arttıkça dolayısıyla kaliteli hizmette azalmaya başladı. Bankalar, otomobil firmaları gibi kuruluşlar standart işlerinin yanı sıra sigortacılıkta yapmaya çalışıyorlar. Oysa bizler sadece bu işi yapıyoruz. İşte bunlar sektörde kaliteyi düşürüyor. Bizlerde bu haksız rekabet ortamı ile çarpık fiyat politikası içinde ayakta kalabilme mücadelesi veriyoruz. İsteğimiz bu güzide mesleğin ayağa düşmemesi ve kalitesini koruması.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı