REKLAMI GEÇ

TETSİAD’DAN SİVRİYE “VEFA GECESİ”

TETSİAD’DAN SİVRİYE “VEFA GECESİ”

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) tarafından Denizli’nin ilk entegre ev tekstili fabrikası olma özelliğini taşıyan ve girdiği ekonomik kriz nedeniyle üretimi durdurulan Denizli Basma Sanayi A.Ş’nin sahibi Esat Sivri onuruna ”Vefa Gecesi” düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 25 Mart 2010 Perşembe, 16:40

Anemon Otel’de düzenlenen geceye Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Başsavcı Kazım Arapoğlu, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, TETSİAD Başkanı Recep Tanrıverdi, İşadamı Esat Sivri ve ailesi, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile işadamları katıldı.

Gecede Mimar Cengiz Bektaş, İşadamı Esat Sivri’nin iş hayatını anlatarak, başarıları ve prensipleri hakkında bilgiler verdi.

Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de, Denizli’de Basma Sanayi ve DEBA denince ilk akla gelen kişinin Esat Sivri olduğunu, Esat Sivri’nin yenilikçi bir işadamı olduğunu ve Denizli’de ilk defa sermaye ortaklığını onun hayata geçirdiğini söyledi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli’de tekstil işi ile uğraşan herkesin kalbinde birer Esat Sivri olma hayali olduğunu belirterek, DEBA’nın kapanmasında tüm tekstilcilerin alacağı dersler olduğunu dile getirdi.

Vali Yavuz Erkmen ise, Esat Sivri ile 1993 yılında Bartın Valisi iken Denizli’ye düzenlenen iş gezisinde tanıştıklarını, başarılı insanların hakkını hayatta iken verilmesinin önemli olduğunu söyledi. Ticaret hayatında başarı ve başarısızlıkların olabileceğini ifade eden Vali Erkmen, önemli olanın o kişinin toplumda her zaman saygı görmesi olduğunu belirtti. Esat Sivri’nin her zaman hürmet edilen bir kişi olacağını sözlerine ekleyen Vali Erkmen, kendisini her zaman sevip sayacaklarını söyledi.

TETSİAD Genel Başkanı Recep Tanrıverdi ise, 65 yıl tekstile gönül vermiş bir kişi olan Esat Sivri için böyle bir geceyi düzenlemekten dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, tecrübelerinden her zaman yararlanacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Esat Sivri’ye plaket, şilt, fahri üyelik beraatı ve dernek rozeti verildi.

Plaket takdim edilirken duygulanan Sivri, elde ettiği başarısında eşi Sevgi Sivri’nin büyük emeği olduğunu vurgulayarak, onun önünde saygı ile eğildiğini aktardı. Esat Sivri’nin kardeşi Saim Sivri de kürsüye gelerek, her zaman abisinin yanında olduğunu belirtti.

TETSİAD Başkan yardımcısı İbrahim Bukay tarafından TETSİAD’ın çalışmaları, Denizli sanayisinin tarihsel gelişimi ve Denizli ekonomisi hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Gecede ayrıca Esat Sivri’nin kızı Bilge Sivri Başöz, babası için yazdığı şiiri okudu. Gece boyunca duygusal anlar yaşandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı