REKLAMI GEÇ

Vestel’in silahlı İHA’sı mayısta havalanıyor

Vestel’in silahlı İHA’sı mayısta havalanıyor

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Vestel Savunma tarafından tasarımı yapılan ve yüzde yüz yerli olan insansız silahlı hava aracının (İHA), Mayıs ayında havalanacağını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2016 Cuma, 09:02

 

Ferah IŞIK – Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Ahmet Nazif Zorlu, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Değişim Gelişim Topluluğu ile Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Denizli Şubesi’nin düzenlediği ‘Başarı hikayesi’ isimli konferansa konuşmacı olarak katıldı.

denizli-zorlu-vestel-silahli-iha-2

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Salonu’nda kalabalık bir gruba konuşan Zorlu, öğrencilere nasihatlerde bulundu. Ahmet Nazif Zorlu, “Her zaman hayal kurun ama hayalperest olmayın. Ne iş yaparsanız yapın, rakiplerinizden rahatsız olmayın. Rakibi olmayan uyur. Başarı için sadece beyin gücü yetmez, alın teri de dökün. Türkiye’nin daha da gelişmesini istiyorsanız, yerli ürün kullanın. Zorlu Holding bünyesinde 26 bin kişi çalışıyor, yerli ürün kullanımı daha da artsa, çalışan sayımızda artar, ülkenin parası ülkemizde kalır. Yerli ürün kullanıldığında bizler de bir Vestel daha kurarız. Vestel, ilk etapta 5, uzun vadede 30 milyon cep telefonu üretecek. Şu anda Vestel, yılda 35 milyon cihaz üretiyor” dedi.

Ahmet Nazif Zorlu, konuşması sırasında, “Aslında bu konuyu konuşmamam lazım. Ama konuşacağım; mayıs ayında insansız silahlı hava aracımızı uçuracağız. İnsansız hava aracını yapan Vestel, şimdi o aracın silahlısını da yaptı” açıklamasında bulundu.

denizli-zorlu-vestel-silahli-iha-1

Konferansın sonunda, bir basın mensubunun, “Silahlı İHA hakkında açıklama yapar mısınız?” sorusu üzerine Zorlu, “Biz ne üretirsek üretelim, önce Türkiye için üretir, sonra ihraç etmek isteriz. Silahlı İHA’yı Vestel Savunma yaptı, ihracatını da yapar. Önce ülkemiz kullansın. Bu açıklamam yetsin” diye yanıtladı.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı