REKLAMI GEÇ

‘Yenilebilen her meyvenin gazozunu yapabilirim’

‘Yenilebilen her meyvenin gazozunu yapabilirim’

Bu iddia 1992 yılında kurulan Aysu Gazoz’un sahibi Mehmet Hulusi Ay’a ait. Ay, muzdan elmaya, armuttan vişneye, portakaldan mandalinaya kadar 10 farklı meyvenin aromasını kullanarak, fabrikasında günde bin 350 şişe gazoz üretimi yapıyor.

/ DENİZLİHABER / 18 Eylül 2010 Cumartesi, 16:18

52 yıl önce çırak olarak gazoz fabrikasında çalışmaya başlayan Mehmet Hulusi Ay, 1972 yılında gazoz bayiliği aldı. 1992 yılında ‘Aysu Gazoz’ adı altında kendi gazoz fabrikasını kuran Hulusi Ay, muzdan elmaya, armuttan vişneye, portakaldan mandalinaya 10 farklı meyvenin aromasını kullanarak günde bin 350 şişe gazoz üretimi yapıyor. Talep gelmesi halinde yenilebilir tüm meyvelerin gazozunu yapabileceğini ifade eden Ay, “Denizli tekstil ve konfeksiyonda olduğu gibi gazoz üretimi ve tüketiminde de Türkiye’de ilk sırada yer alıyor. Ülkemizde toplam 30 gazoz fabrikası var. Bunlardan 5’i zaten Denizli’de. Denizlili gazoz içmeyi çok sever. Mayıs’ta başlayan gazoz içme sezonu, Eylül ayı sonlarına kadar devam ediyor. Ancak evlerin artık kaloriferli olması, okulların yalıtımlı ve kış aylarında sıcak olması nedeniyle artık kış aylarında da gazoz tüketimi çok fazla düşmüyor” dedi.

‘Aysu’ ve ‘Uluçam’ markaları ile Muğla, Fethiye, Antalya, Denizli, Denizli’nin çevre illeri ve ilçelerine satış yaptıklarını belirten Ay, “1972 yılında çalışmış olduğum firmanın bayiliğini yapmaya karar verdim. Bayiliğini yaptığım ürünlerin satışını buradan Aydın ve Afyon’a kadar yapıyordum. Daha sonra bayiliğini yaptığım firmanın işverenleri ortaklıktan ayrılınca, 1992 yılında kendi imalathanemde üretim yapmaya başladım. Bugün 650 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 2 bin metrekarelik alanda gazoz üretimi yapıyorum” dedi.

Farklı tatlar
Firma olarak yeniliklere açık olduklarını, gazozda çeşitliliği arttırmak için araştırmaya önem verdiklerini ifade eden Ay, “Denizli’de gazoz, sade ve meyveli olmak üzere iki çeşit üretiliyordu. Müşteriye farklı damak tatları da sunabilmek adına ürün çeşitliliğimizi arttırdık. Farikamda şimdi sade gazoz ile limonlu, portakallı, armutlu, elmalı, vişneli, muzlu, çilekli, mandalinalı ve narlı içeceklerimizi tüketicinin beğenisine sunuyoruz. Tonik üretimimiz de devam ediyor. Bunun yanı sıra armut ve elma karışımlı içeceği Türkiye’de ilk biz imal ettik” dedi. Özellikle limonlu gazozun Antalya ve Muğla’daki oteller tarafından tercih edildiğini anlatan Hulusi Ay, “Bu ürünümüz, fazlaca tüketilen ve sipariş alan bir ürün oldu. Ürünlerimizi tamamen devlet şekeri kullanarak üretiyoruz. Gazozda tatlandırıcı kullanılmasına karşıyım. Gazoz içmek Denizli’de kültürdür. Denizlililer gazozda damak tadını iyi bilir. Onun için kaliteden ödün vermeden, damak tadını da bozmadan, tamamen hijyenik bir ortamda gazoz üretimi yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Yorumlar

mustafa coşkun   -  Bağlantı 21 Mayıs 2014, 17:19

Selamun aleyküm hayırlı günler Hulusi Abi ben Bursa nın M.Kemalpaşa ilçesinde oturuyorum. fakat Çorumluyum ben gazoz kapak koleksiyoncusuyumda aysu ve uluçam gazozlarını yahut kapaklarını gördüm koleksiyonumda olsa çok iyi olur ama ilçeden Bursaya bile gidemiyorum bir yarıdm etseniz 20 yaşında öğrenciyim yaşım genç ama ben eski günleri geri hatırlatmak isteyen birisiyim acaba nerden temin edebilirim numaramı sonra yazarım abicim cevap bekliyorum….

Volkan Kaya   -  Bağlantı 23 Ağustos 2013, 00:59

Merhaba Hulusi bey
Ben istanbulda kendi capinda gazoz koleksiyonu yapan biriyim surekli internette degisik marka gazozlar bakiyorum aysu ve uluçam gazozlarini gordum nereden ve nasil temin edebilirim bilgi alabilirmiyim
Saygilar
Volkan kaya

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı