REKLAMI GEÇ

Yarım asır sonra tezgah başında

Yarım asır sonra tezgah başında

Denizli’nin sevilen işadamı Zafer Katrancı yarım asır sonra ahşap dokuma tezgahının başına geçti, mekik dokudu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2018 Cumartesi, 14:15

Denizli’nin marka yaratmış ender işadamlarından biri olan Hobby’nin yaratıcı sevilen işadamı Zafer Katrancı, ahşap dokuma tezgahının başına çıktı, Babadağ’da dokuma yaptığı çocukluk ve gençlik yıllarına geri döndü.

Denizli’ye gelip yerleştiği 24 yaşına kadar çocukluğu ve gençliği ahşap dokuma tezgahlarının arasında geçen, 80’li yıllarda başlayan sanayileşme süreciyle iş dünyasına atılan ve Denizli’nin ihracat rekortmenlerinden biri olan Zafer Katrancı, dün akşamüstü yarım asır geçmişe gitti.

Babadağlı bir dokuma ustasına yıllar önce yaptırdığı ahşap dokuma tezgahı bir süredir depoda atıl duran Zafer Katrancı, çalışanlarından dün o tezgahı çalışma odasının yanındaki boş odaya kurmalarını istedi.

Kurulur kurulmaz başına geçen ve büyük bir heyecanla mekik dokumaya başlayan Katrancı’nın bu anlarını cep telefonuyla kaydedildi. Katrancı’nın sosyal medya hesabından paylaştığı o görüntü saatler içinden 3 binden fazla kez görüntülendi, yüzlerce beğeni aldı.

Denizlihaber.com’a “14-15 yaşıma, Babadağ’da yaşadığım yıllara gittim bir anda” diye konuşan Katrancı, “Şaşırdım, unutmamışım. Bizimki aslında şu anki tezgahtan daha lükstü. Jakarlıydı. Bu tezgah da beni zorlamadı” dedi.

“Keyif aldım dün çalışırken. Çocuklar gibi mutlu oldum” diyen Katrancı’nın sosyal medyada beğeni alan görüntüleri, haftanın en sıcak görüntüleri arasına girdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı