REKLAMI GEÇ

Faber Green Dimond ile fuara damgasını vurdu

Faber Green Dimond ile fuara damgasını vurdu

Denizli mermer sektörünün marka olmuş firmalarından Faber Mermer, İzmir 24. Uluslararası Doğaltaş ve teknolojileri Fuarı’na yeni ürünü Green Diamond ile girdi. 7 ay önce üretime başladıkları bu özel mermerin lansmanını İzmir Marble’da yapan Faber’in, Green Diamond ile donatılmış standı da dikkatlerden kaçmadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2018 Çarşamba, 11:19

İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı kapılarını geçtiğimiz hafta 24. Kez açmış, Denizli’den de çok sayıda firmaya ev sahipliği yapmıştı. Denizlihaberber.com olarak fuarda Denizlili firmaları mercek altına aldık. Fuarın daimi firmalarından Faber Mermer de bunlardan biri.

Sektörde marka haline gelmiş Faber kadar sahipleri Cinkaya ailesi de kentin markalarından biri. İbrahim Cinkaya’dan bayrağı devralan Yasin Cinkaya ve kardeşi Yavuz Cinkaya, Faber’de gerçekleştirdikleri yeniliklerle adlarından bahsettirmeyi başardı.

İstanbul’daki mağazası ünlülerin tercih noktalarından biri olan Faber, hem dünyanın dört bir yanına blok ve kesim mermer ihraç ederken hem de proje ve son tüketiciye yönelik işlenmiş mermer ürünleriyle Türkiye’de özellikle ünlü isimlerin evlerine giriyor.

DÜNYADA SADECE BİR KAÇ OCAKTAN ÇIKARILIYOR
Yenilikleriyle dikkat çeken Faber Mermer, İzmir Marble 2018’e yepyeni bir ürünle katıldı. Salda Gölü yakınlarındaki ocaklarında koyu yeşil rengi nedeniyle  Green Diamond adı verilen ve dünyada çok az yerden çıkarılabilen özel bir mermer damarına ulaşan Faber, 7 ay önce mermeri çıkarmaya başladı. Dünyada sadece birkaç ocaktan çıkartılabilen bu ürünle İzmar Marble’ye katılan Faber Mermer, fuarın gözde firmalarından biri oldu.

DEV STANTTA 8 TONLUK SÜTUNLAR
Görkemli, dev stantlarıyla da kendinden bahsettirmeyi başaran Faber Mermer, stantın tümünde yeni gürünü Green Diamond’u kullandı. Özellikle Standın her iki tarafından yükselen dev sütunlar dikkatlerden kaçmadı. Her biri 4’er ton ağırlığında Green Dimaond’la yapılan sütunların ayrı bir hava kattığı stant, fuar boyunca neredeyse hiç boş kalmadı.

BLOKTA HİNDİSTAN İŞLENMİŞTE ABD VE KANADA
İzmir Mermer Fuarı’na Green Diamond ile katılarak doğru bir kararın altına imza attıklarını alıcıların yoğun ilgisi nedeniyle ne kadar doğru olduklarını gördüklerini dile getiren Faber Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Cinkaya, ilgiden memnun. Blok mermer ihracatında en büyük alıcılarının Hindistan, işlenmiş mermer ihracatında ise ABD ve Kanada olduğunu dile getiren Cinkaya, yeni ürünlerinin de şu ana kadar iddialı oldukları Denizli Traverteni kadar pazarda ciddi yer bulacağının altını çizdi.

CİNKAYA İDDİALI KONUŞTU
Ürünleri dünyanın dört bir yanında satılan Faber Mermer, Green Diamond ile hem blok hem işlenmiş ürün satışlarında önemli bir ivme yakalamanın hesabını yapıyor. Dünyada çok ender bulunan taşın potansiyel bir müşteri kitlesinin olduğunu aktaran Yasin Cinkaya, “Faber mermer’e ve cinkaya ailesine yakışır şekilde, ağır, planlı ve doğru adımlarla Green Diamond konusunda yine dünyada ulaşabildiğimiz her noktaya ihracat hedefliyoruz” diye konuştu.

KAMUNUN İHRACATIN ÖNÜNÜ AÇMASI GEREKLİ
Mermer sektöründe iki yıldır, ocakların işletme ruhsatları ile ilgili, istenmeyen olaylar nedeniyle ciddi bir güvenlik soruşturması süreci aksaması yaşandığını aktaran Cinkaya, son aylarda ruhsatlandırma sürecinde yaşanan gecikmenin yerini durmaya bıraktığını vurguladı. “Yetkililere durumu aktardık bir an evvel çözülmesini umut ediyoruz” diyen Cinkaya, “Dünyayla rekabet etmek için en değerli silahlarımızdan biri zaman. Zaman konusunda kamunun artık gereğini yapması gerekiyor. Aksi halde sektörü ciddi sıkıntılar bekliyor” dedi.

FABER’den www.bimermer.com BOMBASI
Son kullanıcıya yönelik özgün mermer tasarımlarının satıldığı bir e-ticaret sitesi de kuran Faber Mermer, standın bir köşesinde orada sattığı ürünleri de sergiledi. Osmanlı motifli baskılı hediyelik mermerden mermer vazolara kadar birçok ürünün satıldığı www.bimermer.com da Faber’in yeni pazarlarından biri.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı