REKLAMI GEÇ

Mermerciler ve Makineciler İzmir Mermer Fuarı’ndan çok umutlu

Mermerciler ve Makineciler İzmir Mermer Fuarı’ndan çok umutlu

İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nın 24.sü kapılarını 28 Mart’ta açıyor. 28-31 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen olan dev organizasyona Denizli’den 61 firma katılıyor. DENMERDER Başkanı Sungur, Çin’den umutlu gelen mermercinin İzmir’e umut çıtasını yükseltmek adına gitmeye hazırlandığını söyledi. MAKSİAD Başkanı Sarı yeni yasal düzenlemeler nedeniyle rekabet gücü artan makinecilerin de fuara yüksek beklentiyle gideceklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mart 2018 Perşembe, 15:41

İzmir Mermer Fuarı olarak bilinen İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı bu yıl 24. Kez kapılarını açacak. Dünyanın en büyük sektörel organizasyonlarından biri olarak gösterilen İzmir Mermer Fuarı, 28-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

SAYI AZALDI AMA KATILANLAR NİTELİKLİ
Denizli’den 61 firmanın stant açacağı fuar, kent için kritik öneme sahip. Fuara 42 mermer firması, 12 makine firması ve 7 mermerle ilişkili farklı sektörlere ait tedarikçi firma katılıyor. Kısa süre önce Çin’de gerçekleştirilen fuardan umutla geri dönen mermercilerimiz, umut çıtasını bir tık daha yükseltmek istiyor. Bu yorum kısa adı DENMERDER olan Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Serdar Sungur’a ait. Geçen yıl 73 Denizlili firmayla katıldığımız fuara bu yıl 61 firmayla katılacağımıza yönelik değerlendirme yapan Sungur, bu yıl markalaşma konusunda önemli mesafeler kat etmiş, uluslararası pazar hacmini büyütmekte kararlı, Denizli’yi bu alanda çok daha iyi omuzlayabilecek 61 önemli firmanın katıldığının altını çizdi.

DENİZLİ TASARIM ŞOVUNA HAZIRLANIYOR
DENMERDER Başkanı Sungur, bu yıl İzmir fuarında Denizlili firmaların çok daha iddialı olacağını savundu. Mermercilerin tasarım ve markalaşma konusunda son zamanlarda önemli bir mesafe kat ettiğini dile getiren Sungur, “Arkadaşlarımızın hazırlıklarını yakından izliyoruz. Bu yıl stant tasarımlarımızla markalarımızla çok daha iddialı hazırlanıyoruz fuara. Bu bağlamda İzmir’e imza atmaya gidiyoruz” diyeni konuştu.

UZAK ASYA TAMAM SIRA ORTADOĞU VE BATIDA
Çin fuarıyla mermercilerin uzak Asya ve yakın kıtalarındaki müşterilere ulaşma fırsatını bulduğunun altını çizen Sungur, “İzmir fuarına Orta Doğu, Orta Asya, AB ülkeleri, Afrika ve Amerika kıtalarının ülkelerden katılımcılar bekliyoruz. Ruslar da bizim için çok önemli. Firmalarımız bu geniş akstaki birçok müşterisine yeni yüzlerini, markalarını ve tasarımlarını göstermekte sabırsızlanıyor” diye konuştu.

SAVAŞLAR YÜZÜNDEN 2018’İ ISKALARIZ
2018’den umut ve beklenti içinde olmadıklarını da vurgulayan Sungur, mermer üreticisinin savaşlar, ülkeler arasına gerilen ilişkiler nedeniyle 2018 için temkinli konuştu, “Savaşlar belimizi birazcık büküyor” dedi. Ancak üreticinin markalaşma, fizibilite, yeni pazarlar konusunda çok hassas bir çalışma yürüttüğünü ve artık çok daha uzun vadede planlar yaptığının altını çizen Sungur, “Firmalarımız bu sektörde uluslararası düzeyde marka haline gelmenin gereğini yerine getiriyorlar” dedi.

MEHMET SARI İKİ ÖNEMLİ GELİŞMEYE DİKKAT ÇEKTİ
İzmir Mermer Fuarı yakın takibe alan STK’lardan biri de MAKSİAD. 12 üyesinin katılacağı mermer fuarı hakkında oldukça olumlu konuşan MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, 2 önemli gelişmeye dikkat çekti. Türkiye’de son aylarda yeni mermer ve maden ocaklarının faaliyete sokulması açısından devletin ipleri biraz gevşettiğini dile getiren Sarı, bunun yanı sıra yerli makinenin korunması adına atılan yeni adımların da fuarı yerli makineciler açısından daha önemli hale getirdiğini belirtti.

YENİ RUHSATLAR VERİLİYOR
Devletin uzun süredir yeni mermer ve maden ocaklarının ruhsatlandırılmasına sıcak bakmadığına dikkat çeken Sarı, son aylarda bu konuda bir yumuşama olduğunu söyledi. Yeni ocak açamayan mermercinin yeni makineye ihtiyaç duymadığına dikkat çeken Sarı, “Tabi şimdi bu durum talep doğmasına neden olacak” diye konuştu.

YERLİ MAKİNA KORUMA ALTINA ALINDI
Ayrıca Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin desteğiyle yerli makinenin korunmasına yönelik önemli yasal düzenlemelerin yapıldığını da söyleyen Sarı, “İlk olarak devletimiz ithal makineleri teşvik kapsamından çıkardı. Ardından gümrük vergilerini arttırdı” diye konuştu. Bu nedenle İzmir Mermer Fuarı’na katılacak yerli mermercilerden daha yoğun bir talep beklentisi içinde olduklarını söyleyen Sarı, “Tüm bunlar bizi İzmir konusunda daha da umutlu bir pozisyona taşıyor” dedi.

DÜNYADA SÖZ SAHİBİYİZ
Her türlü mermer makinesinde AB standartlarında üretim yaptıklarının altını çizen MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, “Mermer makineleri konusunda dünyada söz sahibi haline geldik. Özellikle mermer cila makineleri konusunda da iddialıyız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı