REKLAMI GEÇ

3 Mart yasalarının her biri devrimdir

3 Mart yasalarının her biri devrimdir

Birleşik Kamu-İş İl Temsilcisi Namık Kemal Aydoğan, 3 Mart 1924’te hilafetin kaldırılmasını da kapsayan üç ayrı yasanın kabulü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mart 2018 Cumartesi, 17:53

Laikliğin temellerinin atıldığı 3 Mart 1924 yılının 94. yıldönümü sebebi ile Birleşik Kamu-İş İl Temsilcisi Namık Kemal Aydoğan yazılı açıklama yaptı. Aydoğan, “3 Mart 1924 tarihli devrim yasaları ile laik rejimin önündeki en önemli engellerin kaldırılması amaçlanmıştır” diye konuştu.

Aydoğan, “Şer’iye ve Evkaf ve Erkan-ı Harbiye bakanlıklarının kaldırılmasına dair kanun, Tevhid-i Tedrisat kanunu ve Halifeliğin Kaldırılmasına ve Osmanlı Hanedanının Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışına çıkartılmasına dair kanunun her biri başlı başına birer devrimdir. O yüzden bu 3 yasanın kabul edildiği günü kutlayan cumhuriyet aydınları bu yasalara “3 Devrim Yasası” ismini vermiştir” dedi.

AKP iktidarı döneminde de benzer şekilde yasaları ulemaya danışan yapılar ortaya çıktığını belirten Aydoğan, “94 yıl sonra çıkarılan eğitim yasaları, eğitim müfredatı, zorunlu din dersleri, imam hatipler ve özel okullar ile eğitim tekrar çok başlı hale getirilmiştir. Gün geçmiyor ki gazetelerden ve eğitim sendikalarının basın açıklamalarından gericileşen eğitimle ilgili yeni bir haber okumayalım. Bu duruma karşı mücadele etmek ülkenin aydınlanma savaşçılarının en önemli görevidir. Biz Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, Türkiye Cumhuriyeti’ne, ülkemize, ulusumuza, birliğimize ve bütünlüğümüze yönelik saldırılar tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de devam ettiğinin farkındayız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı