REKLAMI GEÇ

Tin’den MAKSİAD’a övgü: “Işık hızıyla yol alıyor”

Tin’den MAKSİAD’a övgü: “Işık hızıyla yol alıyor”

Makina Sanayici İşadamları Derneği, Denizli’nin iş ve siyaset dünyasını gerçekleştirilen istişare toplantısında bir araya getirdi. Etkinlikte sanayicilere seslenen AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “MAKSİAD ışık hızıyla yol alıyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Aralık 2018 Pazartesi, 14:26

Makina Sanayici İşadamları Derneği tarafından düzenlenen yılın son yemekli istişare toplantısı iş ve siyaset dünyasının önemli aktörlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yılın ve sektörün değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda söz alan AK Parti Milletvekili Şahin Tin, MAKSİAD’ın son yıllarda önemli çalışmalara imza attığını belirterek “MAKSİAD ışık hızıyla yol alıyor” dedi.

Tin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben öncelikle MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı’ya ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ederim. Özellikle son dönemde MAKSİAD ışık yolu hızıyla yol aldı. Ben kendilerine bu gayretlerinden ve çalışmalarından dolayı tekrar teşekkür ederim. Eğer bugün, biz sizin temsilciniz isek ve sizleri bugün mecliste, Ankara’da temsil etmek için bizleri takdir edip görevlendirdiyseniz, bize düşen bunun layıkıyla yerine getirmektir. Beraber araştıracağız, beraber üreteceğiz, beraber satacağız. Bu konuda her zaman kapımızın sizlere açık olduğunu bir kez daha söylüyorum. Makine Organize Sanayi Bölgesi’yle ilgili son aşamalara gelindi. Hepinizin bu OSB’de güç birliği ortamı yaratarak buluşmasını öneriyorum. Treni kaçırmayın” dedi.

“KEŞKE İHRACATTA MAKİNACILAR KADAR BAŞARILI OLSAK”
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise, makinecilerin 2016’dan 2017’ye ihracatta yüzde 50 artış başarısına ulaştığını söyleyerek, “Keşke, Türkiye’nin ihracatı da Denizli’nin ihracatı da, 2016’dan 2017’ye makinecilerin ulaştığı orana ulaşsaydı da yüzde 50 artsaydı” diye konuştu.

Denizli’de yoğunluğun tekstil sektöründe olduğunu belirten Keçeci, “Tabi ki de tekstil için çok çaba gösteriyoruz. Biz ne kadar çaba gösterirsek, MAKSİAD da büyük gayret gösteriyor. Sanayi Odası Başkanı olarak şunu söylemek isterim ki, bu ülkede gerçek yaratıcılar makinecilerdir. Çünkü demire yön vererek makineyi üretecek hale getiriyorsunuz. Dolayısıyla sizin yaptığınız iş çok önemli, kutsal bir iş. Makinecilerin bu ülkedeki yeri bugüne kadar ihmal edilmiş ve fark edilmemiş. Sizin varlığınızdan ülke ekonomisini yönetenler bir yerde habersiz. Son zamanlarda bu biraz değişmeye başladı. Çünkü sizler sesinizi duyurmaya başladınız. Bu memlekette gerçek ihracatı yaparak sesinizi çıkarttınız. Önemli ihracatları gerçekleştirdiniz. 2016’dan 2017’ye yüzde 50 ihracatı artan bir sektör haline geldi makineciler. Keşke, Türkiye’nin ihracatı da Denizli’nin ihracatı da 2016’dan 2017’ye, yüzde 50 artsaydı” dedi.

SARI: MAKSİAD OLARAK HEDEFE KİLİTLENDİK
MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı ise, belirledikleri büyük hedeflere ulaşmak için değişik projeler üzerine yoğunlaştıklarını belirterek, “Makineciler olarak çok dinamik bir yapıya ulaştık. Güç birliği içerisinde üretmek için Makine Organize Sanayi Bölgesi’ni hayata geçiriyoruz. Çok önemli aşamalar kaydettik” dedi.

Makina Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Sarı konuşmasına şöyle devam etti:

“Üyelerimize ve MAKSİAD’a faydalı olabilmek için sık sık bir araya geliyoruz. Bugünkü toplantımızın asıl amacı sektördeki tüm üyelerimizle bir araya gelip, birbirimizle kaynaşmak ve fikir birliği yapmak, birbirimize danışarak daha güzel ürünler ortaya çıkarmak. Ülkemizdeki yüksek teknolojik ürünlerin içinde aynı zamanda mallarımızı yurt dışına ihracat yapmak zorundayız. Bizim üyelerimizin tamamı ihracat yapmıyor. Bir kısmı da ihracat yapmak istiyor ama işletmeleri uygun değil veya ihracatlarını yapacak kapasitede bir personeli yok. Bunun için de ‘MAKSİAD’ın devreye girmesi lazım’ dedik. MAKSİAD olarak DENİB’le beraber URGE çalışması gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızın odak noktasını, yurt dışında direk alım heyetleriyle istişare toplantıları yapmak ve görüşmeler yapmak, aynı zamanda da yurt dışından ülkemize ve Denizli’ye alım heyetleri getirmek oluşturuyor.”

MAKSİAD’A 18 YENİ ÜYE KATILDI
Toplantıda, AK Parti Milletvekili Şahin Tin, MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci’nin dışında, KOSGEB Müdürü Aziz Acar, DENİB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sertel, DENİB Uzman Yardımcısı Özge Kaya ve Eximbank Müdür Yardımcısı Mehmet Yıldırım da konuşma yaparak, MAKSİAD üyelerine bilgiler aktardı.

MAKSİAD İstişare Toplantısının sonunda Avrupa Birliği Tasarım Ödülü alan ELTEKSMAK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Poslu ile Başkan Yardımcısı Esma Poslu’ya teşekkür plaketi verildi.

Toplantıda ayrıca MAKSİAD’a yeni katılan 18 üyeye de belgeleri takdim edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı