REKLAMI GEÇ

MMO’nun düzenlediği Bakım Teknolojileri Kongresi başladı

MMO’nun düzenlediği Bakım Teknolojileri Kongresi başladı

Makine Mühendisleri Odası’nın düzenlediği 8. Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi’nde konuşan Ekonomist Mustafa Sönmez, inşaata yönelik yatırıma odaklanan Türkiye’de ekonominin gerçek anlamda büyümeyeceğini belirterek, “İnşaat kafası sanayiyi yüzde 26’lardan alıp yüzde 12’lere düşürdü” dedi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 28 Eylül 2017 Perşembe, 13:37

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayan ve 30 Eylül’e kadar devam edecek olan 8. Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi’nde açılış konuşmaları ve sergi açılışı tamamlandı.

Üç gün sürecek ulusal kongre ve sergide bildiriler sunulacak, seminer ve kurslar düzenlenecek. Sunulacak bildiriler uygulamacı mühendislere, kurs ve seminerler ise bakım alanında çalışan tüm teknik personele yeni fikirler aktaracak. Uzman katılımcılar, bildirilerin yanı sıra 14 farklı konuda seminerler düzenleyecek, katılımcılara da sertifika verilecek.

KEÇECİ’DEN SANAYİCİYE SİTEM
Kongrenin ilk gününde Prof. Dr. Cemal Meran, Makine Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Tevfik Demirçalı, Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, Prof. Dr. Yahya Tülek, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ve Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci birer açılış konuşması yaptı. Sanayi Odası Başkanı Keçeci, böylesine önemli bir toplantıya sanayiciler ve işadamlarından çok az katılım olmasının üzücü olduğunu belirterek, “İşadamlarımızın bu toplantıya ilgi göstermemesini hayretle karşılıyoruz” dedi.
Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ise üretimde sıfır hatanın hedeflendiği ekonomide bakım teknolojilerinin önemini anlattı.

AÇILIŞ KONFERANSI
Açılış konuşmalarının ardından, Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yunus Yener’in yönettiği Açılış Konferansı’na Ekonomist Mustafa Sönmez konuşmacı olarak katıldı. Konferansı yöneten Yunus Yener, 2010 yılından bu yana odaların iktidar tarafından saldırı altında tutulduğunu belirterek, “Bu saldırılar yetkileri alma ve haysiyetsizleştirme süreci olarak gerçekleşti” dedi.

“ELEŞTİRİ YAĞMURU”
Konferansın konuşmacısı Ekonomist Mustafa Sönmez de AK Parti hükümetini ekonomi konusunda eleştiri yağmuruna tuttu. Son değerlendirmelerde Türkiye’nin yüzde 5 büyüme gösterdiği yönünde tespitlerin olduğunu belirten Sönmez, “Yoksullaştırarak, doğayı yıkarak sağlanan büyüme istihdama katkı sağlamaz” dedi.

“İŞ GÜCÜMÜZ YOKSULLAŞIYOR”
İnşaata yönelik yatırıma odaklanan Türkiye’de ekonominin gerçek anlamda büyümeyeceğini kaydeden Mustafa Sönmez, “İnşaat kafası sanayiyi yüzde 22’lerden alıp yüzde 16’lara düşürdü. Oysa Türkiye’nin döviz kazanmaya ihtiyacı var. Bu da sanayi ile olur. Türkiye’nin ana meselesi sanayisizleşme. Ama rejimin bu konuda hiçbir çabası yok. Kaydedilen büyüme, ürününü ucuza satıp, işgücüne daha az ödeyerek gerçekleşiyor. Yani iş gücünüzü yoksullaştırarak büyüyorsunuz. Bu ne men em bir büyümedir ki istihdam yaratmıyor.  ‘Büyüme yatırımlardan kaynaklanıyor’ deniyor ancak yatırımlara baktığımızda karşımıza inşaat sektörü çıkıyor. İnşaat tabi ki her ülkenin ihtiyacıdır ama bu kadar inşaat odaklı ekonomiyi sürdüremezsiniz. Türkiye’nin dövize ihtiyacı var. Bu da ancak sanayi ürünü satarak sağlanabilir. Kazandığınız dövizi inşaata gömdüğünüz taktirde kısa süre sonra devasa cari açıklarla karşılaşırsınız” dedi.

Açılış Konferansı’nın ardından, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nin giriş katında üç gün boyunca açık kalacak olan ve bakım teknolojileri ile ilgili firmaların standlarının yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı