REKLAMI GEÇ

Gençlere tavsiye; “Kaynakçı ya da tornacı olun”

Gençlere tavsiye; “Kaynakçı ya da tornacı olun”

Makine Sanayici ve İşadamları Derneği (MAKSİAD) Başkanı Mehmet Sarı, makine sektörünün kalifiye eleman sıkıntısı yaşadığını söyleyerek, “Biz eleman bulamıyoruz, gençler iş beğenmiyor. Gelin kaynakçı, tornacı olun devlet memurundan daha fazla maaşınız olsun. Devlet memuru olmak için yıllarınızı heba ediyorsunuz” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2017 Salı, 10:51

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Sarı’nın gündeminde makine sektörünün yaşadığı kalifiye eleman sıkıntısı ve makine sektörünün yeteri kadar desteklenmemesi vardı.

Gençlere, “Memur olacağınıza kaynakçı-tornacı olun, daha çok maaş alın” diyen Mehmet Sarı, pijama üretip ihracat yapılmasıyla da boşuna gurur duyulduğunu söyleyerek, “Önemli olan pijamayı diktiğin makineyi üretmek. Bunu yaparsak ihracatımız artar” diye konuştu.

Mehmet Sarı, Denizli’de 140 makine sektörü temsilcisi olduğunu, Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için yer tahsisi çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek, “Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve milletvekili Şahin Tin, OSB ile ilgili çalışmaları yakından takip ediyor. Kısa süre sonra sonuç alacağız. Makine İhtisas OSB’ye ilgi büyük. Şu ana kadar 125 yatırımcı yer talebinde bulundu” dedi.

MAAŞLAR MEMURLUKTAN İYİ
Türkiye’de işsizliğin büyük sorun olduğunu, genç işsizlik oranının ise oldukça yüksek seviyelerde bulunduğunu söyleyen MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, teknik eleman sıkıntısını gidermek için İş-Kur, Çıraklık Eğitim Merkezi ile önümüzdeki günlerde protokol yapıp, kurslar açacaklarını belirtti. Sarı, “Biz teknik eleman bulamıyoruz, gençler işsiz. Burada bir tezatlık var. Endüstri Meslek Lisesi mezunu gençler de kendi mesleklerini yapmak istemiyor. Devletimiz, meslek liselerinin atölyelerini donanımlı hale getirmeli. Bizler de kurslara ağırlık verip, gençleri makine sektöründe çalışmaya teşvik etmeliyiz. Bugün kaynakçı, tornacı devlet memurundan daha çok maaş alıyor. Gençler bunun kıymetini bilsin, fırsata çevirsin. Endüstriyel üretimin her aşamasında makine sektörü var. Maaşlar memurluktan iyi” dedi.

PİJAMA DEĞİL, ONUN DİKİLDİĞİ MAKİNALARI ÜRETELİM
Mehmet Sarı, makine sektörünün tekstil sektörü gibi desteklenmediğini söyleyerek, “Pijama dikip ihraç ediyoruz diye övünüyoruz. Önemli olan pijama diktiğin makineyi üretmek. Bunu başarırsan ihracatta, istihdam da daha çok artar. Hep tekstil sektörü dillendiriliyor. Oda gerekli ama esas olan tekstil makineleri yapmak. Hem milyarlarca döviz ülkemizde kalır hem makine ihracatımız artar” diye konuştu.

Sarı, Almanya’nın Hannover kentinde 24-28 Nisan’da düzenlenecek olan Makine Fuarı’na MAKSİAD’ın da katılacağını, Denizlili 40 firmanın stant açacağını söyledi. Mehmet Sarı, Pamukkale Üniversitesi Mamine Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören son sınıf iki öğrenciyi de fuara götürüp, misafir edeceklerini kaydetti.

Yorumlar

memoo   -  Bağlantı 4 Nisan 2017, 15:59

Tornacı Kaynakcı maaşları memur maaşından iyi mi demiş. 🙂

ali akkaya   -  Bağlantı 4 Nisan 2017, 14:12

SEN KENDİ ÇOCUĞUNU KAYNAKÇI YAP.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı