REKLAMI GEÇ

“Büyük badireler atlatan Türkiye, bayram sonrası ekonomiye kilitlenmeli”

“Büyük badireler atlatan Türkiye, bayram sonrası ekonomiye kilitlenmeli”

Serbest Muhasebe ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Osman Horzum, ekonomik dar boğaz nedeniyle sanayici, esnaf, işçi, memur, çiftçi herkesin Ramazan Bayramı’na tedirgin, piyasaların da stresli girdiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Haziran 2017 Cuma, 13:52

Serbest Muhasebe ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Osman Horzum, 15 Temmuz darbe teşebbüsü başta olmak üzere Türkiye’nin son bir yıl içinde büyük badireler atlattığını, bunun sonucunda da ekonominin birinci gündem maddesi olmadığını ve ekonomik dar boğaz yaşandığını söyleyerek, “Başta piyasalar olmak üzere toplum olarak bayrama stresli giriyoruz. Sanayici, esnaf, işçi, emekli, memur, çiftçi herkeste tedirginlik var” dedi.

Ali Osman Horzum, darbe girişiminin ardından terör belasının devam ettiğini, 100 bini aşkın memurun kamudan ihraç edildiğini, binlerce iş yerine kayyum atandığını, yıpratıcı bir referandum süreci yaşandığını, 3.5 milyon Suriyeli mültecinin ülkemize girdiğini, sınır hatlarında büyük gerilim yaşandığını ve Ortadoğu’daki gelişmelerin ekonomiyi derinden etkilediğini söyledi.

TEDİRGİNLİK VAR
Serbest Muhasebe ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Osman Horzum, bir süre önce işletmelere ekonomik dar boğazdan kurtulmaları için teşvik, muafiyet ve kredi uygulandığını, buna rağmen ekonominin hala iyi sinyaller vermediğini söyleyerek, “İktidar, ekonominin iyiye gittiğini söylese de, gerçek öyle değil. Sanayici, esnaf, işçi, emekli, memur, çiftçi herkeste tedirginlik var. Piyasalar bayrama stresli giriyor. Vatandaşın yüzü gülmüyor. 30 yıldır olduğu gibi ekonomi ülkenin birinci gündem maddesi olmadığı için bunlar yaşanıyor. Ülke kaynakları doğru ve etkin kullanılmalı. Baskı ve zorlamayla değil, üretimi artırarak reel anlamda işsizlik sorunu çözülmeli. Af yasalarından vazgeçilip, vergi ve sigorta konusunda köklü değişiklikler yapılmalı. İş dünyası kredilerle değil, yeni yatırımlarla desteklenmelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı