REKLAMI GEÇ

PAÜ elektrik mühendislerini eğitecek

PAÜ elektrik mühendislerini eğitecek

Pamukkale Üniversitesi Güç Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAÜ/GSUAM) ve Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi arasında üniversite-meslek odaları iş birliği çerçevesinde, elektrik ve elektronik mühendislerinin meslek içi eğitim ve sertifikasyon programı protokolü törenle imzalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2017 Cuma, 15:57

Pamukkale Üniversitesi Rektörlük makamında yapılan protokol törenine; Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Bülent Pala, PAÜ/GSUAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selami Kesler, PAÜ/GSUAM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Engin Çetin, Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Arif Dönmez ile Şube Müdürü Derya Sevinçli katıldı.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, üniversitelerin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri dışında, bulundukları bölgede sanayi ve topluma katkı sağlamayı amaçlamaları gerektiğini ifade ederek, Pamukkale Üniversitesi olarak meslek odaları ile iş birliği içinde bilim ve teknolojideki yeni gelişmeler ile yeni uygulama yöntemlerinin sektörel çalışmalara adapte edilmesi konusunda çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Bu tür eğitim programlarında özellikle uygulamalı eğitimin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Bağ, Pamukkale Üniversitesi Araştırma Laboratuvarları’nın kapılarının bu tarz faaliyetlerde her zaman meslek odalarına açık olduğun kaydetti.

Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Bülent Pala ise, Elektrik Mühendisleri Odası olarak mühendis üyelerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak adına birçok eğitim programına imza attıklarını belirterek, Bu protokol vasıtası ile hem teorik hem de pratik anlamda Pamukkale Üniversitesi tarafından verilecek eğitim mühendisler için önemli. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere Güç Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetimine ve Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyeleri’ne teşekkür ederiz” dedi.


Konuşmaların ardından işbirliği protokolü, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Bülent Pala tarafından imzaladı.

Proje kapsamında Elektrik Mühendisleri Odası’na kayıtlı mühendislere; Güneş Enerjisi Sistemleri Tesisatı Eğitimi, Elektrik Tesislerinde Topraklamalar Eğitimi, Elektrik SMM Eğitimi ve güncel teknolojik gelişmelere göre belirlenecek teknik eğitimler verilecek. Teorik eğitimler, Pamukkale Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilirken, uygulamalı eğitimler Pamukkale Üniversitesi laboratuvarlarında gerçekleştirilecek. Proje sonunda katılımcılar; Güneş Enerjisi Sistemleri Yetkilendirme Belgesi, Topraklama Yetki Belgesi ve Elektrik SMM Belgesi’ni almaya hak kazanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı