REKLAMI GEÇ

Denizli tekstili 20 dakikalık kısa filmle anlatılacak

Denizli tekstili 20 dakikalık kısa filmle anlatılacak

Denizli’nin 2 bin yıllık geçmişe sahip tekstil tarihi, 20 dakikalık kısa filme sığdırılacak. Lidyalı kız Arakhne’nin mitolojik öyküsünden yola çıkılarak çekilecek kısa metrajlı filme, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği’nin (DETGİS) sponsorluğunda “motor” denilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2015 Salı, 16:52

DETGİS, Denizli tekstilinin tanıtımında kullanılmak üzere kısa metrajlı film çalışması için kolları sıvadı. 20 dakika olması planlanan film, Yunanca’da “Örümcek” anlamına gelen ve tekstilin mitolojik kahramanı olarak bilinen Arakhne’nin hikayesinden yola çıkılarak hazırlanacak.

ic-1ÇEKİMLER BURALARDA OLACAK
DETGİS Başkanı İsa Dal, Denizli’nin 2 bin yıllık tekstil tarihini 20 dakikalık filmle anlatmaya çalışacaklarını, filmin tekstil merkezleri Buldan, Babadağ ve Kızılcabölük ile antik kentler Hierapolis ve Laodikya’da çekileceğini söyledi.

YARIŞMALARA KATILACAKLAR
Büyük bütçeyle yola çıkmadıklarını, amatör ruhla bir çalışma sergileneceğini kaydeden Dal, “Mitolojik kahraman Arakhne’yi Denizli’den bir genç kız canlandıracak. Çekilecek filmle Denizli tekstilini anlatırken, ulusal ve uluslararası düzeyde kısa metrajlı film yarışmalarına da katılmayı planlıyoruz. Böylece Denizli tekstilini daha geniş kitlelerde tanıtma fırsatı doğacağını düşünüyoruz” dedi.

MİTOLOJİK KAHRAMAN ARAKHNE
Dokuma yeteneğinin tanrıça Athena’dan daha üstün olduğunu iddia eden Yunan mitolojisinin kahramanlarından Lidyalı bir kız Arakhne, bu tavrıyla Athena’yı kızdırır. Athena, kızgınlığına rağmen Arakhne’yi uyarıp, bu iddiasından vazgeçirmeye çalışır. Bunun için de yaşlı bir kadın kılığına girerek Arakhne’ye öğütler verir. Ancak, Arakhne bu uyarıları umursamaz bir tavırla iddiasını sürdürür.

Bir yarışma düzenlenir. Athena, Atina (Athens) kentine kendi adını verdiren Poseidon’u yendiği savaşın bir sahnesini dokur. Arakhne ise yarışmaya Zeus’un Hera’yı Leda, Europa ve Dane ile aldattığı sahneleri dokuma olarak hazırlar. Athena , Arakhne’nin çalışmasını çok beğense de konu seçiminden dolayı öfkelenir, onun dokumasını yok eder. Arakhne, karşısındakinin Athena olduğunu anladığında utanıp kaçar ve kendini asar. Athena, Arakhne’ye acır ve onu örümcek şeklinde geri getirir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı