REKLAMI GEÇ

Veteriner hekimler günlerini kutladı

Veteriner hekimler günlerini kutladı

Veteriner Hekimler Günü kutlanıyor. Denizli Veteriner Hekimler Odası yönetimi ve üyeleri Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2017 Pazartesi, 12:54

Veteriner Hekimler Günü kutlamaları başladı. Etkinliklerin ilki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından konuşan Veteriner Hekimler Odası Başkanı Türkay Berberoğlu, kutlamaların bu yılki temasının “Antimikrobiyel Direnç-Farkındalıktan Aksiyona” olarak belirlendiğini söyledi.

Veteriner Hekimler’in antimikrobiyel dirençle mücadelede çok önemli görevler üstlendiğini belirten Berberoğlu, “Antimikrobiyel ajanların kullanımı hayvan refahı ve gıda güvenliğinin çok önemli bileşeni olan hayvan sağlığı alanında önemli ilerlemelere neden olmuştur. Bu hayat kurtaran ilaçların hem insan hem hayvan sağlığı için mevcudiyetinin ve etkinliğinin muhafaza edilmesi geleceğimizin korunması için elzemdir. Ancak bu ilaçların insan, hayvan ve bitki sağlığı alanlarında aşırı ve yanlış kullanımı antimikrobiyel direnç oluşumunu çarpıcı biçimde hızlandırmıştır. Veteriner Hekimler antimikrobiyel dirençle mücadelede çok önemli görevler üstlenmektedir. Bu görevler arasında antimikrobiyel kullanımının düzenlenmesi ve denetlenmesi, çiftçi ve hayvan yetiştiricilerine profesyonel tavsiyelerde bulunulması ve insan sağlığı sektörü ile işbirliğinde bulunulması sayılabilir. Hayvan hastalıklarının kontrolündeki gelişmelerin devam ettirilebilmesi ve hayvan refahının iyileştirilmesi için, Veteriner Hekimler sorumlu ve bilinçli antimikrobiyel kullanımına gayret etmelidirler.Şimdi kelimeleri faaliyete geçirme zamanıdır. Bu yılki Dünya Veteriner Hekimler Günü temasıyla, Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü ve Dünya Veteriner Hekimler Birliği, Veteriner Hekimleri, ilgili diğer sektörlerle birlikte, kendi ülkelerinde antimikrobiyel direnç ile savaşmaya ve bu konuda farkındalık oluşturacak girişimlere davet etmektedir” diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Ali Uzakgider de, Veteriner hekimlerin hayvan sağlığı ve güvenli gıda konusunda fedakarca hizmet verdiklerini belirterek, Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü kutladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı