REKLAMI GEÇ

DESİAD: Vicdanlar yaralandı

DESİAD: Vicdanlar yaralandı

Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD), ülkede bir haftada meydana gelen olayların vicdanları yaraladığını, radikal İslam kökenli oluşumların da göz ardı edilemeyecek bir hal aldığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Temmuz 2015 Çarşamba, 16:48

DESİAD’dan yapılan açıklamada, Suruç’taki canlı bomba saldırısı ve Adıyaman’da bir askerin şehit edilmesine değinilerek, “Bir haftalık süreç içerisinde ülkemizde meydana gelen olaylar, öncelikle bizlerin vicdanlarını yaralamıştır. Milyonlarca kişinin gözü önünde canlı bomba eylemi yaparak birçok insana korku salan, dinimize ilişkin inancı lekeleyen, görüşü, ideolojisi ne olursa olsun bizlerin geleceği olan gençleri yok eden bu vahim olayı ve Adıyaman’da çatışmada şehit olan askerimizin başına gelen terör saldırısını lanetlediğimizi belirtmek isteriz” denildi.

Açıklamada, üst üste meydana gelen olayların, dış ilişkilerde meydana gelecek otorite boşluğuna anlık bile olsa tahammül olmadığını ortaya koyduğu da belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Önümüzdeki süreçte kurulmayı bekleyen ve adına koalisyon demek yerine, uzlaşma ve toplumsal mutabakat hükümeti demenin daha gerekli olduğunu düşündüğümüz yeni hükümetin bir an evvel kurulması, bu türden vahim hadiseler karşısında daha güçlü bir Türkiye görüntüsü verecektir. İş alemi içerisinde yer alan bizler her şeyin kan dökerek değil, diyalog ve anlayışla çözüleceği bir toplum olacağımız günleri özlediğimizin altını çizerken, mevcut siyasi partilere de büyük görev düştüğünü belirtmek isteriz.

Mevcut durum içerisinde uzlaşmadan uzak diyalogların ve kişisel küçük hesapların geleceğimizi yeterince zedelediğini ve acil olarak uzlaşmacı, ülkesi için çalışır bir yapının kurulması gerektiğine olan inancımızı kamuoyu ile paylaşmanın bir görev olduğunu düşünüyoruz. Unutulmamalıdır ki felaketlerde senin ölün, benim ölüm tarzında cümleler kurmak ve bölünmeyi vicdanlarda yapmak bizim geleneklerimizde yeri olan bir olgu değildir. İçinde bulunduğumuz dönemde bizlere düşen herkesi dinler ve anlamaya çalışır bir ortamın destekçisi olmaktır.

Bölgemizde yer alan ve nasıl bu kadar hızlı oluştuğunu anlamakta güçlük çektiğimiz radikal İslam kökenli oluşumların artık bizlerin göz ardı edemeyeceği bir hal aldığı ortadadır. Bu yüzden sadece devlet kolluk güçlerinin değil STK’lardan siyasi partilere, hane halkından devletin her kademesine birlik ve beraberlik içerisinde tek yumruk olmanın gerekliliği ortadadır. Son günlerde meydana gelen bu vahim olaylarda yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı