REKLAMI GEÇ

“Dönüşüm baskısına karşı mücadele edeceğiz”

“Dönüşüm baskısına karşı mücadele edeceğiz”

Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Cüneyt Zeytinci, Denizli ve ilçelerin dönüşüm baskısı altında olduğunu öne sürdü, odaya kayıtlı 372 mimar adına söz verdi. Zeytinci, “Deneyim, birikim ve bilgimizi iklim değişikliklerine neden olan koşulları değiştirmek ve dönüşüm baskısı altındaki kentlerimiz için toplum yararına kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2015 Pazartesi, 14:53

Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Zeytinci, 5 Ekim Dünya Mimarlar Günü nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda Zeytinci, Denizli’de 372, Türkiye’de 50 bini aşkın mimar ve Uluslararası Mimarlar Birliğine bağlı 124 ülkede yaklaşık 1 milyon 300 bin mimarın, 5 Ekim Dünya Mimarlar Günü’nü kutladığını belirtti.

BU YILKİ TEMA MİMARLIK, BİNA VE İKLİM
“Mimarlık, Bina ve İklim” teması ile kutlanan Dünya Mimarlar Günü etkinliklerinin Ekim ayı süresince devam edeceğini söyleyen Zeytinci, “Uygarlığımız küresel ısınma, çevre sorunları, savaş, sömürü, açlık, yoksulluk, eşitsizlik ve ayrımcılık gibi nedenlerle varlığını sürdürebilme sorunları ile karşı karşıya bulunuyor. İnsanlığın tarih boyunca yarattığı evrensel değerlerin hiçe sayıldığı bir dönemden geçmekteyiz” dedi.

KENTLER DÖNÜŞÜM KENTSEL BÖLÜŞÜM OLDU
Denizli başta olmak üzere Türkiye genelinde kentlerin dönüşüm baskısı altında olduğunu vurgulayan Zeytinci, “Kentsel dönüşüm kentsel bölüşüm olarak uygulanmaya başlandı. Kentsel dönüşüm adı altında, özellikle Cumhuriyet dönemine ait yapılar yok ediliyor, kent belleği siliniyor. Bütün yaşam değerleri yok edilirken, sosyal, ekonomik ve kültürel kayıplar çığ gibi büyümektedir” dedi.

372 MİMAR ADINA SÖZ VERDİ
Mimarlar Odası Denizli Şubesi’ne kayıtlı 372 üyenin bulunduğunu belirten Zeytinci, “Kültürel değerlerimizi korumak için oda olarak hukuki mücadelemiz devam ediyor. Taş atölyelerde olduğu gibi, Tabakhane’de başlattığımız mücadele gibi. Biz mimarlar, deneyim, birikim ve bilgilerimizi iklim değişikliklerine neden olan koşulları ortadan kaldırmak ve dönüşüm baskısı altındaki kentlerimiz için toplum yararına kullanmaya kararlı bir şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı