REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş, Dünya Barış Günü’nü kutladı

Eğitim-İş, Dünya Barış Günü’nü kutladı

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlayarak, “Savaşın, terörün, şiddetin olmadığı bir dünya diliyoruz” diye konuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2018 Cumartesi, 10:15

Almanya’nın 1 Eylül 1939’da Polonya’yı işgal etmesiyle başlayan II. Dünya Paylaşım Savaşı’nda 50 milyonun üzerinde insan ölmüş, kentler harabeye dönmüş, atom bombaları kullanılmış, tüm dünya kan ve gözyaşına boğulmuştur. Bu korkunç savaşın başladığı 1 Eylül, Dünya Barış Günü olarak kabul edilmişti. Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın değişik coğrafi bölgelerinde sürmekte olan savaş, şiddet ve terör eylemlerini nefretle kınadı.

Aydoğan sözlerini devam ederek, “Dünyanın ilk antiemperyalist Ulusal Kurtuluş Savaşını yaparak tüm mazlum uluslara bağımsızlık kapılarını açan Türkiye’nin, bugün mazlum uluslara silah doğrultanlarla aynı safta yer alan bir siyasal iktidar tarafından yönetiliyor olması ülkemiz için büyük bir utanç nedenidir” dedi.

Savaşın, terörün, çatışmanın, şiddetin, kavganın olmadığı bir dünyada yaşamak istediği dileğini belirten Aydoğan, “Tüm halkımızın ve dünya halklarının Dünya Barış Günü’nü kutluyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı