REKLAMI GEÇ

Engelleri girişimcilik ruhu ile aşacaklar

Engelleri girişimcilik ruhu ile aşacaklar

Çocuk, genç ve kadın girişimciler için farklı projeleri hayata geçiren Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), girişimcilik ruhunu Denizli’ye taşıyor. Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) ve Denizli Rotary Kulüp ile birlikte Denizli’de gerçekleştirilecek olan “Yarın İçin Girişimcilik Sahnede – Engel Hiçbir Yerde” projesi ile çocuklara yönelik ‘Girişimci Çocuk Atölyesi’, gençlere yönelik ‘Girişimcilik Okulu’, engellilere yönelik ‘LİYAKAT Akademi’ kapsamında kişisel gelişim, girişimcilik eğitimleri ve özel eğitimler verilecek. Elde edlilen gelirin engelliler yararına kullanılacağı proje kapsamında ayrıca, iş dünyası için konferans düzenlenecek ve LİYAKAT üyeleri tarafından sahnelenen ‘Kadınlar Filler VeSaireler’ tiyatro oyunu Denizli’de sergilenecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mart 2016 Cumartesi, 17:58

Girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması, girişimcilik ekosistemine artı değer katılması amacıyla sürdürülebilir projeler gerçekleştiren LİYAKAT Derneği’nin, Denizli İşadamları Derneği (DEGİAD) ve Denizli Rotary Kulübü ile birlikte hayata geçirmeye hazırlandığı ‘yarın için girişimcilik sahnede, engel hiçbir yerde’ projesi Denizli’de başlıyor.

Liderliğini Oya Demir ve Doç.Dr. Engin Deniz Eriş’in üstlendiği beş aşamalı projede, toplumsal sosyal sorumluluk bilinci ile girişimciliğin önündeki engellerin ortadan kaldırılması, engellilerin topluma kazandırılması ve engelin hiç bir yerde olmaması gerektiği farkındalığının yaratılması amaçlanıyor.

Elde edilen tüm gelirin engelliler yararına kullanılacağı ve engellilere özel eğitim programlarının gerçekleştirileceği projenin iş dünyası, sanatseverler, öğrenciler, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, fikir liderleri ve medyayı bir araya getirmesi planlanıyor.

Proje ile ilgili bilgi veren DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Melek Sözkesen, gençler, kadınlar, engelliler ve çocukların girişimci ruh, fikir ve eylemleriyle ülkede katma değer yarattıklarını söyledi.

Sözkesen, “Girişimcilik enerjisi, Türkiye’de yayılıp genişleyecek ortamlar bulabilmelidir. Bunun için de öncelikle, girişimcilik, yeni sektörler yaratılması, işsizlerin istihdama dahiliyeti konusunda sivil toplumda ve iş hayatında farkındalık yaratılması gereklidir. Elbette, girişimcilerin mikro kredilerle finansal destekleri konusunda finansal tartışmalar yapılabilir, yapılmalıdır. Aynı şekilde girişimciliğin desteklenmesiyle ilgili yasal revizyonlar bakımından hukuki tartışmalar yapılabilir. Beraberinde hükümet programları, devletin hibe destekleri konusunda siyasi tartışmalar da yapılabilecektir. Fakat bu cephelerden belki de en önemlisi sivil toplum kuruluşlarinin kamuoyunda yaratacağı farkındalık çalışmalarıdır. Bu farkındalık ‘bir fikri olanın’, tutunabileceği dallar olduğu konusunda kafalarda ışıklar yanmasına, bireylerin küçük girişim öyküleriyle büyük mesafeler katedilebileceklerine inanmalarına yarayacaktır” dedi.

Girişimciliğin toplumun her kesiminin hayatına yön vereceğini dile getiren Sözkesen, “Gençler için kariyer yolculukları yaratacak, evde atıl kadınlar ve engellilerin yeni yaşam kurmalarına vesile olacak ve nihayet küçük çocukların yaratıcı dimağlarında bugünden filizlenerek, ülke geleceği yeni vizyonlar ortaya çıkaracaktır.Şüphesiz girişimciliğin en geniş düzeyde insanlarımıza açılması bizleri, bugün özlemle eksiğinden bahsettiğimiz; birarada hoşgörüyle yaşama-aynı fikri aynı emeği paylaşma, birbirimizi tanıma, anlama ve nihayet daha fazla demokrasiye götürecek altın yoldur.Bu sebeple LİYAKAT Derneği ve Denizli Rotary Kulübü ile birleşerek oluşturduğumuz bu projeyi çok önemsiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı