REKLAMI GEÇ

GESİFED: Rusya bizi çağırıyor

GESİFED: Rusya bizi çağırıyor

Güney Ege Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu (GESİFED) Başkanı Gültekin Okay Salgar, Rusya fırsatının iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Denizli sanayisinin tüm sektörleri, Rusya pazarında kalıcı müşteriler bulmanın yollarını aramalıdır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Eylül 2014 Pazartesi, 11:59

GESİFED Başkanı Gültekin Okay Salgar yaptığı yazılı açıklamada Rusya pazarını değerlendirdi. Denizli sanayisinin tüm sektörleri tarafından Rusya pazarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Salgar, “Rusya fırsatını iyi değerlendirmek ve hatasız strateji yapmanın zamanı. Gıda başta olmak üzere, Tekstil, Makina ve birçok sektörün yüzünü güldürecek bir fırsat doğdu. Geçmişte kalitesiz ürünlerle aldatılan Rusya halkının tekrar güvenini kazanmalıyız.

Geçmişte hata yapmadan hizmetine devam eden Turizm Sektörü, bugün de Rusların övgüsünü ve güvenini kazanmaya devam ediyor. Çevremizdeki komşu ülkelerdeki savaş durumu ve zorluklar nedeniyle, Türkiye’de birçok sektör zor günler geçiriyor. Sanayicilerimiz çıkış yolu ararken, Rusya ile Avrupa Birliği arasındaki ticaretin durması bizi harekete geçirmelidir. En önemlisi, bazı sektörlerde geçmişte yaptığımız kalitesiz ürün göndermek gibi nedenlerle oluşan güvensiz ticari ilişkimizi düzeltmek imkanına kavuşabiliriz” dedi.

Türkiye ihracatının her ay artarak, istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü belirten Salgar, “En fazla ihracat yapan iller arasında 8. sırada yer alan Denizli, bu başarısını yıllarca sürdürdü. Bu yıl 9. sıraya indik ve 8. sırayı Sakarya’ya kaptırdık. Bugüne kadar Denizli ihracatını tekstil, mermer ve bakır-kablo sektörü sürdürmüştü. Denizli’de yatırımların azalması ve ihracatın beklenenin altında olması sıralamada geriye düşmemize sebep oldu. Halbuki Denizli birçok önemli avantajlara sahip. Tüm ülkelere ihracat yapabilecek alt yapıya ve kaliteli ürünler üretebilecek teknolojiye, yetenekli sanayiciye sahibiz. İşte önemli olan bunu birlikte organize edebilmeli, doğru ve sonuç odaklı planlar yapabilmeliyiz. Rusya, bizi bekleyen büyük bir ihracat pazarı. Başta gıda ürünleriyle artacak ihracatımızı diğer sektörlerde de artırabiliriz. Denizli sanayinin tüm sektörleri, Rusya pazarında kalıcı müşteriler bulmanın yollarını aramalıdır.

Federasyonumuza üye Sanayici ve İşadamları derneklerimizi bu konuda harekete geçirmek istiyoruz. GESİFED olarak her türlü desteği vermeye ve ilimizin sanayicisinin başarısı için birlikte hareket etmeye hazırız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı